Korona-epidemien i Roma - oppdatering

Lettelser i corona-tiltak

Illustrasjon. koronavirus

Fra 1. april er det ikke lenger krav til vaksinesertifikat (såkalt Green Pass) for adgang mange steder. Kravet til munnbind (kirurgiske) består for adgang til fleste steder innendørs. Kravet til vaksinesertifikat frafaller for adgang til:

  • Museer, gallerier og utstillinger (krever munnbind)
  • Bibliotek og arkiver (krever munnbind)
  • Offentlige kontorer og banker
  • Kollektivtransport (krever munnbind)
  • Hotell, restauranter, barer og uteservering

Kun fullvaksinerte og personer som har hatt covid-19 (ikke mer enn seks månder siden siste dose eller sykdom) har «Super Green Pass». Unntak gjelder kun for de som ikke kan vaksineres av helsemessige årsaker, og som kan dokumentere dette med legeerklæring.

Innreiseregler

Fra 1. mars gjelder følgende for innreise til Italia: vaksinesertifikat (godkjent i EU - Green Pass), dokumentert Covid 19-sykdom siste 6 måneder, negativ Covidtest (PCR eller antigen). Uten en av disse risikerer man 5 dagers innreisekarantene. Alle må også fylle ut EU Passenger Locator Form https://app.euplf.eu/.  Reglene og smittesituasjonen er i endring, og de som skal reise til Roma bør følge med  på den offisielle websiden for innreiseregler til Italia. Påbud om munnbind utendørs er opphevet pr. 11. februar men man anbefales å ha munnbind med seg i tilfelle ansamlinger. Det er fremdeles påbudt med munnbind/maske innendørs. 

 Det norske institutt i Roma

Frem til 1. april er vaksinesertifikat obligatorisk for adgang til Instituttet og bruk av biblioteket. Alle besøkende bes kontrollere temperatur før de kommer til instituttet, og må vaske eller desinfisere hender og fremvise koronasertifikat ved ankomst. Bruk av maske er obligatorisk når man beveger seg rundt på Instituttet, men kan tas av når man sitter i ro, og holder god avstand og følger smitteverntiltak ellers. 

Vi anbefaler studenter og forskere å ta tredje vaksinedose før avreise til Roma. Studenter som skal ha undervisning og utveksling i utlandet kan opplyse om det slik at de får prioritet for vaksinering.

Nyttige websider relatert til COVID-19:

Publisert 12. jan. 2022 10:43 - Sist endret 7. apr. 2022 12:32