Aktuelle saker

Mann som sitter på en stol, 1860-tallet
Publisert 30. mars 2022 09:50

Det norske institutt i Roma (DNIR) har gleden av å lansere en ny forelesningsrekke, den årlige P. A. Munch-forelesningen, til minne om den norske historikeren Peter Andreas Munch (1810—1863), en profilert og svært produktiv forsker som tilbragte sine siste år i arbeid med arkivene i Roma.

Publisert 24. mars 2022 15:18

Åpen invitasjon til workshop om forskning og læring gjennom kreativ praksis

Ansikt, portrett av Marianne
Publisert 7. okt. 2021 15:13

Det norske institutt i Roma ønsker Marianne Ritsema van Eck velkommen som vår nye postdoktor. I løpet av de neste tre og et halvt årene vil Marianne utvikle sitt forskningsprosjekt med tittelen St Helena and the city of Rome: re-inventing the late antique Christian past in early modernity (ca. 1450-1650).

Publisert 7. mai 2021 16:44

Emnet ROMA2020 vil ha undervisning i Roma 20. september - 29. oktober 2021, og ønsker studenter fra hele Norge velkommen

Bildet kan inneholde: kunst, bilderamme, illustrasjon.
Publisert 4. nov. 2020 16:44

Biblioteket er stengt for publikum fra 5. november og inntil videre på grunn av korona-epidemien, i overensstemmelse med regjeringens retningslinjer.

Kolosseum. Romersk arkitektur, teater
Publisert 12. okt. 2020 15:48

Postdoktor Chris Siwicki har skrevet et nyhetsbrev om utgravninger og utstillinger i Roma hittil i år. Han forteller om arkeologiske funn på Forum Romanum, Piazza della Rotonda og ved Tiberen, samt utstillingene om Rafael, romersk arkitektur og etruskisk kunst som har vært gjenstand for ulovlig handel - og gjenfunnet av det italienske kulturarvspolitiet.

Les Nyhetsbrev fra Roma 2020 (English)

Bildet kan inneholde: blomst, purple, anlegg, rosa, violet.
Publisert 11. mars 2020 10:10

Det norske institutt i Roma følger råd og retningslinjer fra italienske og norske myndigheter. Instituttet og biblioteket er åpent, men kan kun ta i mot et begrenset antall forskere og besøk må avtales på forhånd.

Bildet kan inneholde: turisme, moro, samfunnet, vennskap, begivenhet.
Publisert 16. sep. 2019 16:50

Arkeolog ved det norske instituttet i Roma, Courtney Ward, arrangerte en konferanse på instituttet den 12. og 13. september med tittelen Adornment as expression of everyday identity in ancient and medieval life. Mer enn 20 forskere og kuratorer fra 17 land bidro med forelesninger om smykker som uttrykk for identitet og følelser i antikken og middelalderen.