English version of this page

Velkommen til Emanuela!

Emanuela Longo ble ansatt ved Universitetet i Oslo denne måneden, og er vår nye kollega i Roma. Hun vil sørge for praktisk tilrettelegging av fagkonferanser, møter og forelesninger og bidra til daglig drift av Instituttet.   

Bildet kan inneholde: kinn, smil, hud, lykkelig, begivenhet.

Emanuela Longo 

Emanuela (47) er født i Roma of bor på Monteverde Vecchio, kun 15 minutters gange fra Instituttet. Hun er gift med tre barn; Elena, Fabio and Flavio. Alle som besøker Instituttet på formiddagen vil møte vår blide kollega, og vi har laget et kort intervjuet henne. 

Hva arbeider du med på Instituttet, og hva liker du best av jobben din?

Jeg tilrettelegger for aktiviteter på Instituttet, gjør bestillinger og passer på at vi har alt vi trenger til den daglige driften. Det jeg liker best er å bestille lunsj for grupper, og passe på at det tar hensyn til allergier og intoleranser slik at alle får spist godt. 

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg liker å være sammen med familie og venner, og lager gjerne kaker og kjeks. Jeg svømmer jevnlig og er glad i å reise. Om sommeren er jeg alltid i Puglia hvor bestefaren min vokste opp. 

Har du vært i Norge? Nei, men jeg har veldig lyst til å reise dit. 

Har du noen anbefalinger til nordmenn som skal til Roma eller Italia?

Jeg foreslår å gå-turer i de rolige bakgatene i Trastevere og Monti, i vicoli. Da må man gjerne stoppe for en aperitivo (et glass drikke) med stuzzichini (snacks). Til lunsj foreslår jeg å gå til en forno (bakeri) og kjøpe med pizza med mortadella con pistacchio, mens middagen kan inntas på et trattoria, for eksempel "Tonarello" i Trastevere. Hvis du reiser videre sydover, håper jeg du får tid til å besøke Puglia regionen, for eksempel Alberobello, Polignano og Gallipoli er nydelige steder. Ingenting slår å spise en frisella con burrata ved solnedgang på stranden der. 

Publisert 18. jan. 2023 12:13 - Sist endret 21. mars 2023 10:46