Minh Khai Mai-Thi

Bilde av Minh Khai Mai-Thi
English version of this page
Telefon +47 22854904
Mobiltelefon +47 98099765
Rom 316
Treffetider 10-16 tirs/ons/fre
Brukernavn
Besøksadresse Niels Henrik Abels vei 36 P.A. Munchs hus 0371 Oslo
Postadresse Postboks 1010 Blindern 0315 Oslo
Andre tilknytninger Det humanistiske fakultet (Student)

Faglige interesser

Doktorgradsavhandlingen min undersøker hvordan psykisk lidelse ble forstått og håndtert av et utvalg medisinske tenkere i det før-moderne Kina (Song til Ming-dynastiet). Prosjektet er en videreførelse av min tidligere forskning på psykologiske teorier i kinesisk medisinsk litteratur. Det er også tilknyttet professor Halvor Eifrings større prosjekt ‘To tusen år med tankevandring', som setter søkelys på den kulturelle historien til spontane tanker og følelser i kontemplative tradisjoner.

Mine akademiske interesser er østasiatiske medisinske tradisjoner, kinesisk medisin, kinesisk medisinsk psykologi, psykologiske teorier i østasiatisk filosofi, emosjonell teori og terminologi, konseptualisering av forholdet mellom kropp og sinn, meditative og kontemplative tradisjoner.

Undervisning

  • Chinese Classics på MSc-programmet Advanced Oriental Medicine, Research and Practice ved Northern College of Acupuncture. 

Bakgrunn

Jeg har en bachelorgrad i Kinastudier og en MPhil. i Østasiatisk kultur og historie, begge fra IKOS, UiO. Min masteroppgave analyserte den anerkjente Ming-dynasti legen Zhang Jingyues forståelse av sinnets funksjoner gjennom hans utdypninger av konseptet ‘De Fem Ånder’ (wu shen 五神). Fra tidligere har jeg en utdannelse i medisinske fag og har jobbet som akupunktør og lærer i østasiatisk medisin siden 1998. For tiden underviser jeg i emnet Kinesiske klassikere på et MSc-programmet i England.

Samarbeid

I tillegg til kolleger ved Universitetet i Oslo, samarbeider jeg med forskere og lærere ved Institutt for helsevitenskap, Høyskolen Kristiania og Northern College of Acupuncture i England.

Emneord: Kina, Kinesisk, Øst-Asia, Kinesisk filosofi, Medisinske kulturer, Philosophy of mind.
Publisert 29. juni 2021 11:09 - Sist endret 18. aug. 2021 13:41