Hør Norgeshistorie på NRK P2 i sommer

Hver lørdag gjennom sommeren deler UiO-forskere norsk mediehistorie i beste sendetid på P2.

Logobilde Norgeshistorie - fra vikingtid til i dag

Var det offentlig sensur i vikingtida? Og har polariseringen i mellomkrigstidas offentlighet noe til felles med dagens mediebilde? I sommer får du svar, når forskere fra Det humanistiske fakultet fyller sendeflatene i NRK P2 med podkastserien «Medienes stemmer og maktens sensur».

– Fagfolkene som deltar i serien presenterer overraskende analyser og kommer med gode og artige eksempler som gjør det enkelt for lytterne å følge med. Publikum trenger ikke forhåndskunnskap for å høre på, forteller Ellen Cathrine Lund, faglig leder for norgeshistorie.no og produsent for podkastserien.

Ellen Krefting, Mona Ringvej, Anders Brenna
I episode fire snakker Ellen Krefting (t.v.) og Mona Ringvej med programleder Anders Brenna om fremveksten av tidsskriftene og en borgerlig offentlighet i Norge. Foto: Norgeshistorie.no.

Norsk historie i et medieperspektiv

De elleve episodene som sendes på NRK P2 fra lørdag 6. juni er andre sesong av Norgeshistories podkast. Der første sesong handlet om klimahistorie, er temaet nå media.

– Du får høre norgeshistorien på en ny måte. Gjennom et medieperspektiv får lytterne innsikt i aktuelle temaer som ytringsfrihet og polarisering. Serien gir spennende innfallsvinkler til hvordan en norsk offentlighet har vokst frem og hvordan folk har brukt den, sier Lund.

Programleder er Anders Brenna, og gjestene er forskere ved Det humanistiske fakultet.

Første episode sendes lørdag 6. juni kl. 07.03, med reprise kl.15.03 for de som ikke er morgenfugler. Vil du få oppdateringer om forskning fra Det humanistiske fakultet på e-post en gang i måneden? Abonner på vårt nyhetsbrev!

Publisert 4. juni 2020 11:35 - Sist endret 16. des. 2020 14:30