Aktuelle saker

Fotografi av redaksjonen i Norgeshistorie: Ellen Cathrine Lund, Nora Rodin og Ane Bjølgerud Hansen. Foto: Anders Brenna
Publisert 29. nov. 2019 13:20

IAKHs flaggskip, Norgeshistorie.no, opplever svært gode besøkstall. 27. november passerte Norgeshistorie.no 1 000 000 besøk i 2019.

Kvinne står foran vegg med skriften NTB.
Publisert 17. okt. 2019 10:38

På HF deler alumner viktig bransjekunnskap og gir studentene inspirasjon til gode karrierevalg. Samtidig viser de frem arbeidsplassene sine og får kontakt med et ungt publikum.

Bildet kan inneholde: begivenhet, rom, offentlig tale, lesning, klasserommet.
Publisert 14. okt. 2019 11:04

Arbeidslivsrelevans er et viktig satsingsområde for HF og IMV, og fagdagen er et tiltak som skal styrke kontakten mellom instituttet og bransjene som tar imot musikkvitere. Et sentralt tema var kjønnsbalanse, både i utdanningen og i arbeidslivet.

Bilde av kvinne med lyst hår som smiler.
Publisert 11. okt. 2019 09:10

Enten du ser undervisning som et privilegium eller en plikt: Lytt til HFs podkast om undervisningens gleder. I høstens første episode møter Enli vinneren av UiOs utdanningspris, Malcolm Langford.

Bildet kan inneholde: hår, ansikt, blond, frisyre, hake.
Publisert 3. sep. 2019 14:29

Ingrid Lossius Falkum er tildelt 1,5 millioner euro gjennom et ERC Starting Grant til prosjektet  «The Developing Communicator: Pragmatics, Sense Conventions and Non-Literal Uses of Language» (DEVCOM).

Bodhisattva Chattopadhyay
Publisert 3. sep. 2019 13:52

– Alt i alt kunne jeg ikke vært mer fornøyd, sier Bodhisattva Chattopadhyay. Han får 1,5 millioner euro i EU-midler til prosjektet «CoFutures: Pathways to Possible Presents». Tildelingen går over fem år.

EUKids illustrasjon
Publisert 21. aug. 2019 11:11

Institutt for medier og kommunikasjon (IMK) er en sentral partner i to nye EU-finansierte prosjekter, som begge er knyttet til forskernettverket EU Kids Online, hvor Elisabeth Staksrud er med i ledelsen.

Professor Trine Syvertsen
Publisert 21. aug. 2019 08:18

– Det nye bachelorprogrammet hadde ikke blitt slik uten oss studentene, sier Steffen Tomt. Han er en av fire studenter som var med i utformingen av det nye programmet.

statsråd Iselin Nybø som gjest på kontoret hos studiedekan Gunn Enli
Publisert 26. juni 2019 13:40

Podkasten «Undervisningsplikten» publiserte nylig episode nr. 13, med statsråd Iselin Nybø som gjest på kontoret hos studiedekan Gunn Enli på HF.

Henter forslag fra Google
Publisert 21. juni 2019 12:20

The Heritage Experience Initiative (HEI) styrker seg på kulturkrim-feltet med tilsettingen av kriminologen, historikeren og arkeologen Samuel Andrew Hardy som postdoktor ved Det Norske instituttet i Roma.

Bildet kan inneholde: ansikt, hår, hake, panne, hode.
Publisert 21. juni 2019 12:15

– Livet er så ille, mente Zapffe, at det er ikke er forsvarlig å få barn. Dette forklarer Moen, som får prisen tildelt under Arne Næss Symposium 19. september.

Henter forslag fra Google
Publisert 5. juni 2019 14:03

HF lyste i vinter ut tre stipender à kroner 25 000,- til masterstudenter som er i gang med å skrive en innovativ masteroppgave. Vinnerne ble Håkon Aune, Mariandre D.V. Estrada og Jisu Lee.

Publisert 23. mai 2019 12:00

Det akademiske kollegium ved UiO vedtok å opprette instituttet 13. februar 1959. Det har vært 60 år med utallige studenter og forskere på opphold i Roma.

Publisert 23. mai 2019 10:00

Fasciani er tilsatt som førsteamanuensis i musikkteknologi, og skal blant annet undervise i maskinlæring og sonisk samhandling på MCT-programmet.

Publisert 8. mai 2019 14:30

Midlene går til undervisningsprosjektet UTFOR (Utforskende forelesninger og studentdrevne smågrupper i et stort humanistisk fag), som ledes av instituttleder Tor Egil Førland ved institutt for arkeologi, konservering og historie (IAKH).

Publisert 24. apr. 2019 14:07

Tirsdag 23. april kunne instituttleder Eiri Elvestad ønske kultur- og likestillingsministeren velkommen til IMK for å legge fram meldingen, og delta i panelsamtale med studenter og ansatte.

Publisert 28. mars 2019 13:22

100 millioner kroner er satt av til nye konvergensmiljø i perioden 2019–2023, og HF deltar med til sammen åtte forskere i fem av disse miljøene.

Bildet kan inneholde: Hår, Ansikt, Øyenbryn, Panne, Hake.
Publisert 20. mars 2019 14:10

– Mitt engasjement for miljøet ble tent allerede i barndommen, sier Ursula Münster som er tilsatt som førsteamanuensis på Institutt for kulturstudier og orientalske språk, og som direktør for Oslo School of Environmental Humanities (OSEH).

Publisert 14. mars 2019 11:00

Hør første episode av «Undervisningsplikten» i dag. Gjesten er Tone Selboe, professor i allmenn litteraturvitenskap.

Publisert 6. mars 2019 14:25

– Dette vil jeg være en del av! Det sier Elvestad som ser fram til å lede et miljø hun mener har veldig mange faglig dyktige forskere, undervisere og studenter i tillegg til spennende forskningsprosjekter og innovative undervisningstilbud.

Publisert 20. feb. 2019 11:38

UiO fikk ni postdoktorstipender fra EU-programmet Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) i årets tildeling. Alle stipendene gikk til Det humanistiske fakultet.

Publisert 6. feb. 2019 13:01

Hvordan håndterer mennesker dagens informasjonsoverflod? Forskerne i prosjektet Digitox skal undersøke folks ambivalens, motstand og forsøk på tilbaketrekking fra digitale medier.

Publisert 23. jan. 2019 12:53

Nå overtar Frode Helland som dekan på HF. Med seg i temaet har han prodekan for forskning Mathilde Skoie og prodekan for studier og utdanning Gunn Enli.

Publisert 23. jan. 2019 12:33

Professor i idéhistorie Unn Falkeid har fått den amerikanske prisen «Helen and Howard R. Marraro Prize» for ei bok om den litterære krigen i pavesetet Avignon i mellomalderen.

Publisert 12. des. 2018 13:54

– Årets tildeling går til både etablerte forskere og til unge forskere ved HF. Jeg gratulerer dem med støtten, sier fungerende forskningsdekan Eirik Welo.