Alle arrangement ved HF

Kommende 5 dager

22 jan.
Tid og sted: 22. jan. 2018 13:15 - 15:00, Salen, ZEB

Welcome to the first Research Seminar this year where we will have our most recent PhD candidates present their projects.

24 jan.
Tid og sted: 24. jan. 2018 - 26. jan. 2018, University of Oslo (City centre), Professorboligen, Karl Johans gate 47.

The conference program and abstracts are now available.

25 jan.

The conference program and abstracts are now available.

Poster
Tid og sted: 25. jan. 2018 18:00 - 20:00, PAM 3

Her samles vi for å diskutere et verk på portugisisk som studenter og andre interesserte har lest noen sider av på forhånd. (Tilgjengelig fra nettsiden.) Den som presenterer boka, forklarer hvorfor hun eller han valgte den, forteller hvorfor valgte de sidene det er snakk om, og sier ellers det om forfatteren og verket som hun eller han syns er mest interessant. Deretter kan alle deltakerne diskutere det som har blitt sagt, og si hva de selv syns osv. Alt foregår på portugisisk.

Use o endereço circulo-leitura@hf.uio.no para perguntas, ou inscreva-se se quiser participar regularmente.

Flere kommende arrangementer

Iselin Stensdal
Tid og sted: 26. jan. 2018 10:00 - 12:30, Seminarrom 360 PAM

We want to invite you to an open midway-seminar with our PhD-fellow in China Studies Iselin Stensdal. To comment on the candidates work, we have invited Professor Genia Kostka from Sinologie - China studies at Freie Universität Berlin.

Syk pasient står ved sengen.
Tid og sted: 26. jan. 2018 12:00 - 13:00, Georg Morgenstiernes hus, rom 203

Aina Schiøtz, professor i medisinsk historie ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen.

Tid og sted: 26. jan. 2018 13:00 - 17:30, P.A. Munchs hus, seminar room 6

An international workshop on Buddhism in Japanese history, organised by the Oslo Buddhist Studies Forum and the Tohoku University Global Japanese Studies Initiative.

Some of the leading scholars in the field present their new research.

Tid og sted: 2. feb. 2018 15:00 - 17:00, Aud 5, Eilert Sundt's Hus

In this lecture, Aron Vinegar, professor at the Dept. of Philosophy, Classics, History of Art and Ideas, will explore the question of "holding forth" that emerged in Roland Barthes' late lecture courses at the Collège de France (1977-80)

Tid og sted: 6. feb. 2018 14:15 - 16:00, Undervisningsrom 2, Georg Sverdrups hus

Mellom motsetninger: Å oversette Orhan Pamuk.

Orhan Pamuk «turns contradictions into ways of being», skriver Erdağ Göknar, en av hans oversettere. I Pamuk-forskningen står hans lek med motsetningene mellom vest og øst, mellom ord og bilder, mellom fiksjon og virkelighet, religion og sekularisme i sentrum. Jeg er interessert i hvordan oversettelsen – lesningen av et verk gjennom oversettelse – av Orhan Pamuks Kırmızı Saçlı Kadın, Kvinnen med rødt hår, kan belyse disse motsetningene. Gjennom å ta for meg stil, Pamuks bruk av andre tekster, og av visuelle utrykk i Kvinnen med rødt hår, har jeg forsøkt, med oversettelsen som inngang, å komme nærmere en forståelse av Pamuks særegne prosjekt.