Alle arrangement ved HF

Kommende 5 dager

27 okt.
Gammelt ark med noter og tekst.
Tid og sted: 27. okt. 2020 19:0020:15, Sophus Bugges hus, Auditorium 1.

Kom og hør om britisk historie og engelsk språkhistorie. Det blir fremført sanger fra historien i løpet av forelesningen.

Bildet kan inneholde: person, ansikt, ansiktsuttrykk, mennesker, tekst.
Tid og sted: 27. okt. 2020 19:0020:30, Litteraturhuset i Oslo og stream på YouTube

Kva for rolle spelar Norden i amerikansk politikk? Kva slags bilete skapar amerikanske politikarar av det nordiske? Vil presidentvalet i haust påverke korleis Norden ser på USA - og vice versa?

28 okt.
Tid og sted: 28. okt. 2020 09:0010:00, Scene HumSam, første etasje i HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus

Rasisme og representasjon er aktuelle tema foran valget i USA i november. Universitetsbiblioteket ønsker å bidra til debatten rundt disse temaene med en paneldiskusjon der temaene ses både i et historisk, samtidig og fremtidig perspektiv.

Picture of Dr. Elsa Lechner.
Tid og sted: 28. okt. 2020 14:1516:00, Zoom

Independent researcher Dr. Elsa Lechner will discuss collaborative ways to conduct research during a pandemic.

En eldre dame og en yngre kvinne i sykepleieruniform, den yngre sykepleieren holder rundt den eldre damen
Tid: 28. okt. 2020 18:0020:00

Hva skjer med språkene hos flerspråklige som rammes av demens? Er det mulig å bli hørt, sett og forstått, selv uten et felles språk?

29 okt.
Tid og sted: 29. okt. 2020 09:0017:10, Niels Teschows Hus, Niels Henrik Abels vei 36, Oslo

Closing conference of the research project Language and communication in multilingual speakers with dementia (MultiLing Dementia), funded by The Research Council of Norway (2017-2021)

Anders Johansen. Boken "Komme til orde - En presentasjon av den politiske retorikkens historie i Norge"
Tid og sted: 29. okt. 2020 12:1514:00, Sophus Bugges hus i auditorium 3 og ZOOM

Anders Johansen, professor ved Universitetet i Bergen, kommer til UiO  for å holde seminar basert på boken Komme til orde - politisk kommunikasjon 1814-1913.

Image may contain: democracy, science, vaccine, coronavirus
Tid og sted: 29. okt. 2020 14:1516:00, Zoom

How does the current crisis shed light on questions regarding the relationship between science, policy and democracy? Professor Cathrine Holst gives the 2020 CPS Annual Lecture.

Poster do primeiro semestre
Tid og sted: 29. okt. 2020 18:0019:00, Zoom

Her samles vi for å diskutere et verk på portugisisk som studenter og andre interesserte har lest noen sider av på forhånd. (Tilgjengelig fra nettsiden.) Den som presenterer boka, forklarer hvorfor hun eller han valgte den, forteller hvorfor valgte de sidene det er snakk om, og sier ellers det om forfatteren og verket som hun eller han syns er mest interessant. Deretter kan alle deltakerne diskutere det som har blitt sagt, og si hva de selv syns osv. Alt foregår på portugisisk.

Use o endereço circulo-leitura@hf.uio.no para perguntas, ou inscreva-se se quiser participar regularmente.

Flere kommende arrangementer

Man with beard and glasses above eyes. Photo.
Tid og sted: 2. nov. 2020 14:1515:15, Zoom

We would like to welcome you all to a seminar with Dr. Arnar Eggert Thoroddsen who will give the talk: Music-making in a Northern Isle: Iceland and the “village” factor

Some books. Karina van Dalen-Oskam.
Tid og sted: 2. nov. 2020 15:15, ZOOM

How do novels’ textual features shape readers' perceptions of literary value? Professor Karina van Dalen-Oskam will present her innovative research on perceptions of literary quality in this open lecture.

Doktorgradskandidat Linn-Birgit Kampen Kristensen
Tid og sted: 3. nov. 2020 12:00, Digital disputas i Zoom

Master Linn-Birgit Kampen Kristensen ved Institutt for Medier og Kommunikasjon vil forsvare avhandlingen sin for graden philosophiae doctor (ph.d.): Digital or physical, streaming or turning pages? Digitization, diffusion and diversity in the book industry. A Norwegian case.

Tid og sted: 3. nov. 2020 14:004. nov. 2020 16:30, Zoom
Photo of Alejandra Mancilla
Tid og sted: 3. nov. 2020 15:0016:00, Georg Morgenstiernes hus, Arne Næss auditorium (103)

We are pleased announce the first Philosophical seminar of the semester, inviting you to celebrate and learn more about Alejandra Mancilla´s research project Dynamic Territory (DynamiTe), for which she was recently awarded the prestigious ERC starting grant. The seminar is open for everyone, and will be followed by an informal reception.