Protokoll fra instituttstyremøte 5/2014

Møtet ble satt 09. oktober 2014, kl. 09.30, GM 452, og hevet kl. 12.00.

Knut Astrup Bull, Bente Larsen, Øystein Linnebo, Espen Schaanning, Karen Sikkeland, Frøydis Gammelsæter, Hans Robin Solberg, Mathilde Skoie. Olav Gjelsvik presenterte O-sak 4, Ragnar Myklebust og Arne Strand presenterte under D-sak 4.

Fra administrasjonen: Karen Haugland (sekretær), Zhanna Saidenova

Ordinære saker

V-SAK 1 Godkjenning av dagsorden

Instituttleder ba om å få behandle vedtakssak 3 før diskusjonssaker og O-sak 4 før D-sak 4. Dette ble godtatt. For øvrig ble dagsorden godkjent uten merknader

Saksdokumenter:

Samtlige sakspapirer
          
V-SAK 2 Godkjenning av protokoll fra møte 4/2014

Protokollen ble godkjent uten merknader

Saksdokumenter:

 
          

Orienteringssaker

O-SAK 1 Strategisk plan: oppfølging

Instituttlederen informerte at instituttet jobber fortsatt med det viktigste dokumentet for strategisk plan: stillingsplanen.

          
O-SAK 2 Status tilsettinger

Saksdokumenter:

Status tilsettinger ved IFIKK pr. oktober 2014
          
O-SAK 3 Generell informasjon fra instituttleder

Instituttlederen informerte:

  • oppfølgingsplan fra IFIKK blir presentert på fakultetsstyremøte 31. oktober
  • dekan- og fakultetsstyrevalg denne høsten
  • dødsfall ved instituttet - professor i filosofi Gerhard Øverland
          
O-SAK 4 CSMNs afterlife. Senterleder Olav Gjelsvik orienterer.

Olav Gjelsvik presenterte 2 modeller for SFF-er etter avsluttet finansiering fra NFR:

  • SFF fortsetter som et mini-senter finansiert av instituttet
  • SFF legges om, mens navnet og kompetansen benyttes som et viktig plattform for prosjektsøknader og ekstern finansiering.

    Det er CSMNs coregroups vurdering at det lite sannsynlig at CSMN på en god måte kan fortsette som et intergrert mini-senter p.g.a. den store faglig bredden senteret har i dag. Det foreslås derfor at vi utforsker videre den ide at CSMN organiseres etter den andre modellen i sitt 'afterlife'. I løpet av årene som SFF har CSMN utviklet viktig kompetanse på dette området, og det er ønskelig at denne kompetansen kan utnyttes spesielt med tanke på behov for eksternt finansierte prosjekter.

    Styret ønsker å få et notat med presentasjon av forskjellige modeller og deres konsekvenser. CSMN forbereder et notat fra sin side raskt, slik at IFIKK kan diskutere dette i løpet av høsten og utarbeide en respons. Mathilde Skoie inviteres til core-group møte i januar for å diskutere saken med CSMN.
          

Diskusjonssaker

D-SAK 1
Saksnr. 3/2014
Budsjettprosessen høsten 2014

Karen presenterte rammer og føringer for IFIKKs budsjett 2015. To viktige poeng framkom i diskusjonen:

  • I tillegg til det som står i notatet, bør kriterier for tildeling av frie forskningsmidler også vektlegge tiltak som fremmer undervisningskvalitet.
  • Frie stipendiatstillinger. Disse ble p.g.a. økonomien tatt ut av oppfølgingsplan i forrige møte og stillingsplanforslaget. Fagmiljøer ved instituttet ønsker sterkt at frie stipendiatstillinger lyses ut ved IFIKK så lenge fakultetet ikke gjør det. Dette kan diskuteres på nytt når IFIKK viser bedre resultater.

Saksdokumenter:

Saksframlegg
Budsjett 2015: rammer og føringer
          
D-SAK 2
Saksnr. 4/2014
Stillingsplan

Stillingsplanen ble vedtatt på instituttstyremøte 3. april. Instituttleder innledet med å si at versjonen presentert til dette møtet var en revisjon basert på tilbakemeldingen fra fakultetet og den økonomiske situasjonen som har forsøkt å være mest mulig tro mot det opprinnelige vedtaket.

Ragnar Myklebust og Arne Strand presenterte et brev fra 3 ex.phil-lærere (tillegg til åpent brev, som ble lenket opp med styrepapirene tirsdag 07.10). Styret bemerket at brevet var ankommet for seint, men mente det unntaksvis var greit å bli orientert om dette likevel.

Ad brevet bemerket styret at de hadde vært klar over at saken i utgangspunktet hadde vært kontroversiell, men at de hadde oppfattet manglende reaksjoner etter Romerbrev og første styrefremlegg som en enighet og agert på grunnlag av dette.

Styret støtter IFIKKs forslag om å lyse ut 2 førstestillinger i første omgang forutsatt at arbeidet med strukturelle endringer blir satt i verk og 2 stillinger som førsteamanuensis eller lektor senere avhengig av behovet.

Uavhengig av stillingsplan var styret bekymret for at ressursbruken på ex.phil er meget høy i forhold til uttellingen vi får i budsjettet og ressursbruken på andre emner og mener at endringer må til.
Videre ønsker styret at IFIKK sørger for at filosofi og exphil tenkes som ett miljø og at exphil dermed er et felles ansvar.

Stillingsplanen kommer opp som vedtakssak på neste styremøte.

Protokolltilførsel fra instituttleder. Da det oppsto en uheldig situasjon under behandlingen av D-sak 2 Stillingsplan, ønsker instituttleder å fremme følgende protokolltilførsel både for å klargjøre hva som skjedde og å presisere IFIKKs praksis.

Myklebust og Strand ble gitt talerett under D-sak 2 og la derfor fram sitt syn på saken med utgangspunkt i utsendt tillegg til åpent brev. Etter at de hadde presentert saken sett fra sin side ble det en del spørsmål, og til dels diskusjon om sakens realiteter. Ett av styremedlemmene ba da om at saken skulle diskuteres i lukket møte. De inviterte forlot derpå umiddelbart rommet. Da de inviterte allerede hadde forlatt rommet ble forslaget aldri realitetsbehandlet av styret.

Styreleder beklager at hun ikke fikk realitetsbehandlet forslaget. IFIKKs styremøter er som hovedregel åpne for alle. Tilsettingssaker behandles alltid i lukket møte. Retningslinjer for lukking utover dette finnes her

Saksdokumenter:

Saksframlegg
Stillingsplan med endringer oktober 2014
Endelig versjon av stillingsplan
Tillegg til åpent brev om lektorstillinger på ex.Phil
          

Ordinære saker

V-SAK 3
Saksnr. 13/2014
Regnskapsrapport pr 31. august 2014

Regnskapsrapporter IFIKK pr 31.08.2014 ble vedtatt

Saksdokumenter:

Artsbasert rapport IFIKK inkl. CSMN
Artsbasert rapport IFIKK ekskl. CSMN
Prosjektrapport IFIKK inkl. CSMN
Prosjektrapport IFIKK ekskl. CSMN
Ledelsesvurdering
          
V-SAK 4 Eventuelt
          
Publisert 13. okt. 2014 14:17 - Sist endra 14. nov. 2014 10:24