English version of this page

Airborne: Luftforurensning og nye visjoner om bærekraft i Kina (avsluttet)

Prosjektet undersøkte hvordan Kinas opplevelse av og frykt for luftforurensning ble transformert til nye visjoner og konkrete krav om handling.

Munnbind på en statue av en mann.

Folk som er opptatt av luftforurensning festet i 2013 ansiktsmasker på statuer ved Beijing University. Foto: Weibo.

Foto: Weibo

雾与霾:空气污染与中国可持续发展的新愿景

Om prosjektet

Airborne tok utgangspunkt i de siste årenes erfaringer med kraftige folkelige reaksjoner på luftforurensning i store deler av Kina. Vi undersøkte om og hvordan nye forestillinger om bærekraft, også utenfor den politiske sfære, var under utvikling, og hvilke muligheter de hadde for å bli realisert.

Prosjektet integrerte humanistiske, samfunnsvitenskapelige og naturvitenskapelige forskningsmetoder, og satt temaet inn i en historisk kontekst.

Mål

På basis av nytt empirisk materiale og en genealogi over utviklingen i tradisjonelle kinesiske forståelser av (ren og skitten) luft (kongqi 空气), har Airborne bidratt med ny teoretisk forståelse av hvordan menneskelig aktivitet og kreativitet utløses gjennom erfaringer av og frykt for hvordan forurensning påvirker helse og klima.

Prosjektperiode

Fra 1. mars 2015 til 28. februar 2019.

Mer om prosjektet (engelsk)

Emneord: Kina, Luftforurensning, Miljø, Klima, Bærekraft
Publisert 9. okt. 2020 10:16 - Sist endret 16. mars 2022 15:25

Kontakt

Mette Halskov Hansen
Prosjektleder

Deltakere

Detaljert oversikt over deltakere
{## [call[include:feed, {, url, :, theurl, ,, override-feed-title, :, thetitle, ,, feed-title, :, true, ,, max-messages, :, 3, ,, include-if-empty, :, false, }]] – /ikos/english/research/projects/airborne-pollution-china/news-and-events/events/?vrtx=feed does not exist ##}