Rådgiver

For Julie var deltidsjobb og praksisperiode til stor hjelp som jobbsøkende idéhistoriker – nå jobber hun med formidling og koordinering av forskning.

Portrettfoto, kvinne, smil, svart-hvitt foto, langt blondt hår, sort t-skjorte

Julie Ellinor Frølich Dalseth

Foto: Privat

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Centre for Advanced Study (CAS) er et forskningssenter som har som hovedformål å fremme nysgjerrighetsdrevet, fremragende grunnforskning. I stillingen min som rådgiver er mine hovedoppgaver knyttet til å formidle og synliggjøre senterets forskning, samt utadrettet kommunikasjonsarbeid og prosjektkoordinering. Hver høst tar CAS imot tre forskergrupper, fra vidt forskjellige fagfelt, som fordyper seg i et forskningsprosjekt i et helt år. Arbeidet med å formidle denne forskningen krever at jeg kan orientere meg i store mengder informasjon for så å videreformidle på en fengende og engasjerende måte som er forståelig for ulike målgrupper. 

I tillegg til dette går stillingen ut på å være koordinator og administrator for senterets Young CAS Fellow-program. Målet med ordningen er å støtte fremragende yngre forskere ved å gi dem muligheten til å bygge selvstendige forskningsnettverk og få erfaring som forskningsledere. 

– Hva liker du best med jobben din?

– Det er vanskelig å peke ut kun én ting, men om jeg skal forsøke, så blir det nok møtene med mennesker fra hele verden som er lidenskapelig opptatt av faget og forskningsprosjektet sitt, og med det også muligheten til å kunne lære mer om ulike fag og emner jeg aldri ville vært borti ellers. Dessuten er jeg så heldig at stillingen også innebærer å delta på og være med å planlegge en rekke spennende seminarer, arrangementer og konferanser av ulik faglig karakter. Og, sist, men ikke minst, setter jeg stor pris på å være en del av et tett og godt arbeidsmiljø. 

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– Min faglige tyngde i arbeidet, herunder erfaring med kunnskaps- og forskningsformidling, henter jeg fra studietiden ved HF. Idéhistorie, litteraturvitenskap og EKUL-masterprogrammet har gitt meg den analytiske beredskapen som trengs for å orientere meg i store mengder informasjon, integrere kunnskap fra ulike kilder og fagområder, vurdere dens relevans og formidle denne på en fengende måte. Utdanningen har dessuten gjort meg til en bevisst språkbruker både muntlig og skriftlig.

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Bruk studietiden på å bli bevisst dine kunnskaper, styrker og svakheter, og til å finne ut av hva du egentlig trives med å arbeide med! Dette opplevde jeg at gjorde meg tryggere i både søknadsprosessen og intervjusituasjonen. Utover det vil jeg selvfølgelig anbefale å finne en relevant deltidsjobb ved siden av studiene: Skaff erfaring – og ta et praksisemne om du kan! Deltidsstillingen min som formidler ved Akershus og slott og festning som jeg hadde gjennom hele studietiden, samt praksisperioden min hos Norsk oversetterleksikon, var til stor hjelp for jobbmulighetene etterpå. Det gjorde også at jeg kunne trekke på kompetanse og erfaring fra flere områder. 

 

Julie Ellinor Frølich Dalseth

Fag:
Idéhistorie (bachelor)
Europeisk kultur (master)

Grad:
Master

Uteksaminert:
2021

Stilling:
Rådgiver

Arbeidsgiver:
Centre for Advanced Study (cas.oslo.no)

Flere karriereintervjuer

Publisert 15. nov. 2022 17:50 - Sist endret 15. nov. 2022 17:50