Tidligere doktorgradskandidater

«Muligheten til å interagere med banebrytende utstyr og svært dyktige mennesker var viktig for meg gjennom masterstudiene på MCT», sier Pedro.

«Ved å studere Music, Communication and Technology ble jeg utstyrt med alt jeg trengte for å få denne stillingen», sier Wenbo.

«Gjennom masterutdanningen fikk jeg en første skolering i akademisk arbeid, og det har vært et uvurderlig grunnlag i doktorgradsarbeidet», sier Eivor.

«Det er få ting som krever så mye tålmodighet og selvdisiplin som å lære et dødt språk, og det er ferdigheter arbeidsgivere setter pris på», sier Astrid.

Som nordisk-student lærte Camilla alt hun trenger i nåværende jobb: forskningsmetode, fag, og nødvendige egenskaper for å jobbe administrativt.

«Å opparbeide seg kunnskap og ferdigheter er møysommelig arbeid», sier historiker Vilde. Derfor råder hun nye studenter til å sette studiene først.

Elise forsker på gjenoppbygningen av norsk-jødiske liv etter Holocaust, og etterkrigstidens tilbakeføring av eiendom som ble fratatt norske jøder.

Aske råder studenter som vil søke PhD til å snakke med undervisere, skrive på engelsk, og huske at veien til en fast universitetsjobb er lang.

Ofte kan inspirasjonen og kunnskapen du trenger til et godt forskningsprosjekt finnes helt andre steder enn i akademia, sier Isak.

Vær proaktiv, være modig, ikke gi opp, tro på deg selv og ikke få panikk. Det er Marius Korsnes beste tips til nye studenter. Marius har en mastergrad fra Senter for utvikling og miljø, og er nå postdoktor ved NTNU.