English version of this page

PhD-stipendiat

«Muligheten til å interagere med banebrytende utstyr og svært dyktige mennesker var viktig for meg gjennom masterstudiene på MCT», sier Pedro.

Portrettfoto, mann, smil, briller, sort kort hår, kort skjegg, sort skjorte

Pedro Pablo Lucas Bravo

Foto: Universitetet i Oslo

 Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Som PhD-stipendiat handler forskningen min om interaktive musikksystemer med svermintelligens og utvikling av systemer for å teste algoritmer for disse applikasjonene. For det meste har arbeidsoppgavene mine å gjøre med forskning og utvikling. For tiden leser jeg forskningslitteratur knyttet til dette prosjektet og jobber med å implementere programvare-løsninger innenfor musikkteknologi-feltet, med særlig fokus på forskningen min.

– Hva liker du best med jobben din?

– Jeg liker best fleksibiliteten og støtten fra forskningssenteret til å utvikle ideene mine, og muligheten til å interagere med folk fra flere fagfelt.

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– MCT-masteren var høyst relevant for mine PhD-studier, fordi kunnskapen jeg fikk på masteren var direkte knyttet til min videre interesse i musikkteknologi-feltet. Særlig har det jeg lærte under utviklingen av masteroppgaven min vært nyttig, fordi den nesten direkte samsvarer med PhD-prosjektet mitt. Muligheten til å interagere med banebrytende utstyr og svært dyktige mennesker var viktig for å komplettere min tidligere kunnskap, i tillegg til å gi meg ny kunnskap gjennom evalueringsmetodikken (basert på prosjekter) fra masterstudiene.

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Jeg mener at en nyttig ressurs for å styrke jobbmulighetene er å ha en god portefølje hvor studenter kan vise arbeidet og ferdighetene deres, med særlig fokus på jobben de ønsker å inneha. Selv det å vise selvstendig arbeid kan hjelpe for potensielle arbeidsgivere og klienter. Innholdet i denne porteføljen vil avhenge av studentens ekspertområde.

 

Pedro Pablo Lucas Bravo

Fag:
Music, Communication and Technology

Grad:
Master

Uteksaminert: 
2022

Stilling:
PhD-stipendiat

Arbeidsgiver:
Universitetet i Oslo

 Flere karriereintervjuer

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator
Publisert 9. aug. 2023 15:48 - Sist endret 9. aug. 2023 15:48