Tidligere studenter i kommunikasjon, forlag, media, PR

Som kommentator i Aftenposten har jeg sjansen til å nå ut til mange med meningene mine. Og jeg får brukt både studiene i kinesisk og filosofi. Det er utrolig spennende og tilfredstillende, sier Therese. 

Sigvarts erfaring fra studentenes historietidsskrift Fortid var avgjørende for at han fikk jobben i Cappelen Damm Utdanning.

«Våg deg ut i verden, og våg å vise hva du kan!» sier Mari. Som nordisk-student var hun i praksis hos Cappelen Damm – og det førte til jobb!

«Mest av alt syns jeg det er stas å kunne sysle med grammatikk hver dag», sier Maria om jobben i Universitetsforlaget.

Relevante deltidsjobber er ikke bare viktig å ha på CV-en, det gir også en bedre forståelse av hva du kan bruke utdannelsen din til, sier Ida Kamilla.

«Vær frempå!» sier Ragnhild-Marie til jobbsøkende studenter. En tekstmelding og initiativ bidro til at hun fikk jobben hos Retriever.

«Det beste med jobben i Cappelen Damm Undervisning er at jeg får bruke og utvide min kunnskap om fransk språk og kultur», sier Caroline.

På HF lærte Jonas å håndtere mye informasjon samtidig, disponere tid, følge opp prosjekter og skrive engasjerende tekst – det er viktig i arbeidslivet!

Kristian trekker frem tillit til egen dømmekraft og et bedre språk som noe av det viktigste han tok med seg fra HF til forlagsbransjen.

Det Silje liker best med jobben som litterær agent i Cappelen Damm er «å få være en liten del i et stort tannhjul i en viktig kulturutveksling».

Hva er vel bedre enn en master i historie når du jobber med å fortelle historier på vegne av kundene dine? spør Gabrielle Legrand Gjerdset. Hun jobber som konsulent i kommunikasjonsbransjen.

Media er sultne etter Kina-kunnskap, og det trengs journalister som kan lese kinesisk og som har kinesisk nettverk, sier Ragnhild Sofie Selstø. Hun jobber som journalist i Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Framtida.no.

Muligheten til å påvirke samfunnet, gleden ved å treffe interessante mennesker og den dynamiske hverdagen – det er det jeg setter størst pris på med denne jobben, sier Birger Kolsrud Jåsund, som er idéhistoriker og journalist i nyhetsavdelingen i NRK.

Jeg bruker utdannelsen min i jobben hver eneste dag. Detaljert språkkunnskap er relevant enten jeg skriver eller bearbeider andres tekster, sier Sara Koppang. Hun har en bachelor i lingvistikk og en master i retorikk, og jobber i Geelmuyden Kiese.

Det er ikke sant at det er umulig for humaniorastudenter å få jobb, sier Dana Wanounou. Hun har master i religionshistorie og jobber som journalist i Vårt Land.