Journalist

Det er ikke sant at det er umulig for humaniorastudenter å få jobb, sier Dana Wanounou. Hun har master i religionshistorie og jobber som journalist i Vårt Land.

Dana Wanounou

Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Jeg er journalist i avisen Vårt Land og skriver hovedsakelig om politikk og utenriksstoff. Vårt Land sine saker ligger i skjæringspunktet mellom religion, politikk og samfunn. Stoffet jeg skriver belyser nyheter og fenomener innenfor dette feltet.

Hva liker du best med jobben din?

– Jobben min er variert og kjempespennende. Som journalist får jeg muligheten til å komme tett innpå mange slags mennesker, og får innsikt i hundrevis av historier jeg ellers ikke ville hatt tilgang på. Noe av det mest spennende med jobben er at jeg lærer å kjenne så mange nyanser av samfunnet, gjennom research, intervjuer og reportasjearbeid.

Hva av det du lærte på HF har du hatt størst nytte av i denne jobben?

– Jeg får bruk for utdanningen min fra religionsprogrammet på HF hver eneste dag. Utdanningen ga meg ikke bare et grunnlag for å forstå religion og religiøs utfoldelse i et kritisk og analyserende perspektiv. Jeg fikk også en solid oversikt over hva som rører seg innen forskningen, og hvordan religion påvirker samtiden. Slik informasjon er viktig å ha med seg når man skriver journalistikk om religion som fenomen, som politikk og som kultur.

Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Begynn å jobbe med det du tenker du vil drive med etter studiene allerede mens du studerer. Er du interessert i journalistikk, så skriv for studentaviser eller bli med i studentradioen. Vil fortsette i akademia, så send inn akademiske tekster til studentkonferanser og bli med i et fagutvalg. Vil du bli lærer, jobb som vikar på skole eller som leksehjelp. Hvis du har relevant erfaring å vise til når du er ferdig med studiene er det enklere å få jobb. Det er ikke sant at det er umulig for humaniora-studenter å få jobb!

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 28. apr. 2017 10:21 - Sist endret 11. mars 2021 14:30