Digital redaktør

«Det beste med jobben i Cappelen Damm Undervisning er at jeg får bruke og utvide min kunnskap om fransk språk og kultur», sier Caroline.

Portrettfoto, kvinne, smil, skulderlangt blondt hår, tartan-vest, sort genser, hvit bakgrunn, innendørs

Caroline Slattum Joffre

Foto: Privat

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Jeg utvikler innhold i fransk til læringsplattformen Skolen fra Cappelen Damm. Rent konkret betyr det at jeg skriver og bearbeider tekster og oppgaver om kultur, grammatikk og lignende. Målet er å vekke nysgjerrighet og tilrettelegge for mestringsfølelse blant elever som – ofte litt motvillig – har fransk på ungdomsskolen. Ellers er det en viktig del av jobben min å skape læremidler som kan fungere som god støtte til våre fantastiske lærere, i deres travle jobbhverdag.

– Hva liker du best med jobben din?

– Det beste med jobben min er at jeg får bruke og utvide min kunnskap om språk og kultur hver eneste dag.

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– Jeg var aldri spesielt sterk i fransk på VGS, og jeg er ikke så heldig at jeg har vokst opp i et tospråklig hjem. Det franske etternavnet mitt, Joffre, har jeg nylig fått av «den franske suveniren» jeg har tatt med meg tilbake til Norge.
Uten studiene hadde jeg rett og slett aldri blitt flytende i fransk! På HF fikk jeg en dypere forståelse for språkets byggeklosser, og det har hjulpet meg enormt i læringsprosessen. Utover dette var det også avgjørende for meg at studiet var så godt tilrettelagt for utenlandsopphold. Man lærer jo helt klart mest fransk i Frankrike.

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Husk at det fine med en utdanning fra HF er nettopp det at du ikke vil passe inn i én spesifikk bransje. Selv har jeg jobbet med mye forskjellig både under og etter studiene: administrativt arbeid, oversetting av dataspill, undervisning, og nå til slutt utvikling av læremidler. For HF-studenter er ikke veien mot mål like tydelig lagt opp, men det åpner også for mange spennende muligheter. Fortvil ikke om du må med å ta et kort engasjement eller jobbe frilans til å begynne med. Tør å prøve deg fram, og husk at det i dagens jobbmarked har blitt vanligere å bytte jobb oftere.

Vær ellers åpen og tenk bredt om hva som er nyttige erfaringer. Mange studenter ønsker seg for eksempel relevante deltidsjobber, men konkurransen er hard. Det er langt færre som higer etter å ta ansvar for studentorganisasjoner, tidsskrift o.l., men også her kan man få knyttet kontakter og vist sine organisatoriske og faglige evner.

 

Caroline Slattum Joffre

Fag:
Bachelor Europeiske språk, studieretning fransk
Bachelor Nordiske studier, studieretning språk, litteratur og retorikk
PPU

Grad:
Master Europeiske språk, studieretning fransk

Uteksaminert:
2020

Stilling:
Digital redaktør

Arbeidsgiver:
Cappelen Damm Undervisning (cappelendammundervisning.no)

Flere karriereintervjuer

Publisert 19. des. 2022 11:00 - Sist endret 19. des. 2022 11:01