Rådgiver i Kruse Larsen

På HF lærte Jonas å håndtere mye informasjon samtidig, disponere tid, følge opp prosjekter og skrive engasjerende tekst – det er viktig i arbeidslivet!

Portrettfoto, mann, smil, dress, innendørs, kort brunt hår

Jonas Nicolay Corneliussen

Foto: Espen Solli

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– I Kruse Larsen bistår jeg kunder med kommunikasjon og strategi. Arbeidshverdagen min er veldig variert, og jeg har et bredt spekter av oppgaver som skal prioriteres og håndteres. Det vi jobber med preges gjerne av hva som skjer i mediene og i politikken, fra megatrender til plutselige hendelser og endringer, så dagene er ulike.

Konkret, så er jeg med på å diskutere strategi, problemer og løsninger både i team og med kunder. Jeg jobber med analyse og research, fra det som kan googles til det som må leses og tolkes ut ifra rapporter og forskning. Og jeg leder prosjekter, arbeider med logistikken i dem og skriver tekster og budskap.  

– Hva liker du best med jobben din?

– Det jeg liker aller best med jobben min er at jeg får brynet meg på svært mange ulike prosjekter, jeg lærer noe nytt hver dag og får mye tillit. Vi er tett på det som skjer i samfunnet og de største og viktigste sakene globalt og nasjonalt. Dette er det gøy å være en del av! I tillegg får jeg jobbe med de aller flinkeste folkene i vår bransje. Det er utrolig givende å jobbe i et miljø der kollektive prestasjoner trumfer individuelle prestasjoner, og hvor vi gjør hverandre bedre internt. 

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– Utdanningen fra HF er relevant for jobben min på mange måter. Først og fremst har en mastergrad i politisk kommunikasjon hjulpet meg med å få en forståelse for hvordan strategisk kommunikasjon er med på å sette den politiske agendaen, hvilke strategier selskaper tar i bruk og samspillet mellom politikken og næringslivet. Jeg har fordypet meg på bærekraft, som er et nøkkelområde for utrolige mange bedrifter og organisasjoner nå. Men det som kanskje er aller viktigst for jobben jeg har i dag, er at jeg har lært meg hvordan jeg skal håndtere mye informasjon på en gang, disponere tid, følge opp større prosjekter og skrive tekster som engasjerer og vekker interesse hos leseren. 

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Vær proaktiv. Sørg for å skaffe deg relevant erfaring ved siden av studiene. Jeg tror også at valg av tema på masteroppgaven har mye å si når man søker jobb, så jeg anbefaler virkelig å velge et tema som kan være interessant for en fremtidig arbeidsgiver. Start arbeidet med å søke jobb i god tid før du leverer masteroppgaven. Og nyt tiden som student, for voksenlivet kommer fortere enn du tror!

 

Jonas Nicolay Corneliussen

Fag:
Political Communication: Nordic Perspectives
Nå: Politisk kommunikasjon eller Medier og kommunikasjon

Grad:
Master

Uteksaminert:
2022

Stilling:
Rådgiver

Arbeidsgiver:
Kruse Larsen (kruselarsen.no)

Flere karriereintervjuer

Publisert 22. nov. 2022 16:34 - Sist endret 22. nov. 2022 16:34