Rådgiver for administrerende direktør

"Jeg kan takke HF for god samfunnsforståelse og språkegenskaper", sier Kjartan. Begge deler er svært viktige i hans jobb hos Standard Norge.

Portrettfoto, mann, smil, kort brunt hår og skjegg, dress, innendørs

Kjartan Hverven

Foto: Bjørnar Evenshaug

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Jeg har en veldig allsidig jobb, med stor variasjon i arbeidsoppgaver. Jeg planlegger og gjennomfører blant annet strategiaktiviteter i Standard Norge. I rollen som rådgiver er jeg også en strategisk sparringspartner for administrerende direktør, og jeg støtter ham i arbeidet med styremøter og årsmøter i organisasjonen.

– Hva liker du best med jobben din?

– I min jobb er det gode muligheter for å utvikle ferdigheter og bygge videre på kompetansen jeg har fra studiene. Jeg gjør og lærer ting i høyt tempo som jeg ikke umiddelbart tenkte at jeg kunne gjøre eller lære. Det er gir mening å jobbe et sted som ikke har profitt som formål, og som investerer i teknologi og medarbeidere.

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– Masterarbeidet fra HF har bygget min evne til ha et blikk for detaljer, samtidig som jeg bevarer oversikten over problemet eller oppgaven jeg prøver å løse. Jeg kan også takke HF for god samfunnsforståelse og språkegenskaper, som begge er svært viktige i jobben.

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Som fersk student er det lurt å engasjere seg i studentforeninger. Det er sosialt, og du får god trening i å ta og gi ansvar. Utvekslingsavtalene til UiO er svært gode – prøv å komme deg en tur ut et semester eller to. HFs forskere har gode nettverk i utlandet. Kanskje du kan få noen gode utvekslingstips fra en foreleser du liker?

 

Kjartan Hverven

Fag:
Historie

Grad:
Master

Uteksaminert:
2018

Stilling:
Rådgiver for administrerende direktør

Arbeidsgiver:
Standard Norge (standard.no)

Flere karriereintervjuer

Publisert 14. des. 2022 15:49 - Sist endret 14. des. 2022 15:49