Formidler

Christina var i praksis ved Midgard vikingsenter. Det falt i smak, og førte til masteroppgave om et tilknyttet tema – og jobben hun har i dag.

Portrettfoto, kvinne, smil, skulderlangt rødt hår, bokhylle

Christina Leverkus

Foto: Privat

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Jobben som formidlingsansvarlig på Midgard vikingsenter er svært variert og består av mange forskjellige oppgaver. En av de viktigste oppgavene er å lage og gjennomføre diverse formidlingsopplegg til skoler og barnehager som kommer på besøk. Jeg jobber også mye med arrangementer der vi også formidler vikingtid til våre besøkende.

– Hva liker du best med jobben din?

– Det jeg liker aller best med jobben er å finne måter å gjøre forhistorien relevant til de som kommer på besøk. Det å kunne finne kreative måter å formidle på som skaper en bro mellom dagens forskning og museets besøkende kan være utfordrende og derfor utrolig spennende. Jobben gir stort rom for både faglig fordypelse og kreativ utfoldelse. Det er også fantastisk å se entusiasmen som kan oppstå blant besøkende når de får fortiden så tett på seg.

– Hva er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– I begynnelsen av mastergraden min tok jeg et praksisemne og endte opp på utplassering på Midgard vikingsenter. Det førte til at jeg skrev en masteroppgave om Borrehaugene som er lokalisert nedenfor senteret som videre har ført til den stillingen jeg har i dag. Utdanningen fra HF har vært helt avgjørende for at jeg har den stillingen jeg har i dag.

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Mitt aller beste tips er å hele tiden tenke fremover og utnytte til fulle de mulighetene som dukker opp. Benytt gjerne så mange muligheter som du orker. Det er ikke alle muligheter det blir noe ut av, men mange muligheter kan føre til mye spennende. Muligheter inkluderer å stille til verv i en studentorganisasjon, delta på fredagsseminarene og stille spørsmål, følge opp foredragsholdere du syntes hadde et ekstra spennende tema, skrive en artikkel for en studentpublikasjon, søke relevante sommerjobber og mye mer!

 

Christina Leverkus

Fag:
Arkeologi

Grad:
Master

Uteksaminert:
2020

Stilling:
Formidler

Arbeidsgiver:
Vestfoldmuseene IKS (vestfoldmuseene.no)

Flere karriereintervjuer

Publisert 12. jan. 2023 15:12 - Sist endret 24. jan. 2023 10:04