Biblioteksjef

Jobben ved Inderøy bibliotek gir meg mulighet til å bruke all min kulturelle og historiske kompetanse. Det er både utrolig gøy og veldig tilfredsstillende, sier Ane Vestby Øiesvold, idéhistoriker med en master i Europeisk kultur.

Bildet kan inneholde: briller, hår, briller, eyewear, øyenbryn.

Ane Vestby Øiesvold

Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

-  De viktigste oppgavene er å sikre et godt bibliotektilbud og tjenester til våre lånere, drive kulturformidling på ulike flater og ha et aktivt skolebibliotek som bidrar inn i skolen. Budsjett og personal er selvfølgelig også en veldig viktig del av jobben, men det å ha et aktivt bibliotek som engasjerer og øker leselysten innen alle sjangere er utrolig viktig. Bidra til å forstå verden og samfunnet vårt bedre.

- Hva liker du best med jobben din?

Det liker best ved jobben min er allsidigheten og kreativiteten. At jeg både kan gå å rydde i hyllene en dag, ha lunsjbokprat om nye bøker, lese Dante på Instagram en annen dag og drive bibliotekutvikling samtidig. Det kreative rommet til å bruke all min kulturelle og historiske kompetanse setter jeg høyt. Det er så utrolig gøy. Den idéhistoriske og kulturelle bagasjen gjør at det rommet bare blir utvidet, i tillegg til det bibliotekfaglige.

- Hva av det du lærte på HF har du hatt størst nytte av i denne jobben? 

- Utdanningen fra HF er utrolig relevant i jobben fordi det gir deg en utrolig god evne til å formidle ulike tekster som er gull verdt når man jobber med kultur, og se bibliotekutvikling i en større kontekst. Samtidig utvider det litteraturen til å favne så mye mer, fordi det gir den konteksten som vi er så utrolig gode på. Vi kan kultur! Og utdanningen gir deg muligheten til å bruke den kompetanse til så mye forskjellig. Også bak en skranke.

- Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

- Vær kreative og ikke begrens deg i forhold hva du kan bruke HF- og EKUL kompetansen din til. Den bredden er så verdifull og gir deg en tyngde når du skal jobbe med kultur og aktiv formidling også. Det er vi så gode på! Om det er på et museum eller i et klasserom, bruk den kompetansen for alt den er verdt!

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 9. nov. 2020 15:44 - Sist endret 11. mars 2021 14:30