Kunstnerisk leder

«Bruk de første årene av utdanningen til å lære litt om alt innenfor ditt fagfelt», anbefaler musikkviter Lars. 

Portrettfoto, mann, smil, kort brunt hår og skjegg

Lars Tingelstad

Foto: Privat

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– I min jobb som kunstnerisk leder får jeg arbeide med musikalsk tilrettelegging, regi, bandledelse, og instrumentalundervisning. Dissimilis arbeider for mennesker med ulike funksjonsvariasjoner, og dette stiller store krav til tilrettelegging, og det er nettopp dette som er så spennende med jobben. Målet er at alle våre elever skal oppleve mestring og bli sett, og vi forsøker å skape kunst på et høyt nivå med de ressursene hver enkelt har.

– Hva liker du best med jobben din?

– Jeg er heldig å få møte mange mennesker i jobben min, bade elever og kolleger. Hver enkelt elev har sitt unike uttrykk. Ved å møte elevene der de er kan man skape magiske øyeblikk. Jeg får utfolde meg kreativt hver eneste dag, og det er stort rom for improvisasjon og lek. Det er også et stort pluss å ha så mye musikk i arbeidshverdagen.

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– Utdanningen min fra HF har fungert som et springbrett. Den har vært en hjørnestein inn mot videre utdanning ved andre institusjoner, og den har gitt meg mange gode verktøy i min arbeidshverdag. Musikkvitenskap-utdanningen er (i alle fall de tre første årene) ganske åpen, og man er innom mange ulike emner. For meg personlig har det vært nyttig både med undervisning på mitt hovedinstrument, med arrangering og komponering, hørelære, og musikkhistorie. Dette er gode verktøy som jeg får bruk for på jobb hver eneste dag.

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Bruk de første årene av din utdanning til å lære litt om alt innenfor ditt fagfelt. På den måten har du mange muligheter når du senere ønsker å spisse utdanningen. Jeg tror at det er viktigere å studere noe man virkelig liker enn å tenke på hvilken type jobb man skal ende opp med til slutt. Hva man ønsker å jobbe med til slutt kan endre seg i løpet av studietiden, og derfor tenker jeg at man må leve litt i øyeblikket og nyte årene på Blindern.

 

Lars Tingelstad

Fag:
Musikkvitenskap

Grad:
Bachelor

Uteksaminert:
2015

Stilling:
Kunstnerisk leder

Arbeidsgiver:
Dissimilis Nasjonale Kompetansesenter (dissimilis.no)

Flere karriereintervjuer

Publisert 12. jan. 2023 12:05 - Sist endret 12. jan. 2023 12:05