English version of this page

Daglig leder og eier

Fagkunnskapen og arbeidsmetodene fra middelalderstudier kommer godt med i Benedictes arbeidshverdag som selvstendig næringsdrivende.

Portrettfoto, kvinne, smil, skulderlangt hår, hvit skjortekrage under brunstripete genser, utendørs

Benedicte Friis Furulund

Foto: Privat

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din? 

– Daglig drift, økonomi, kundekontakt og søknader/rapportering til offentlige og private virksomheter. 

– Hva liker du best med jobben din?

– Friheten til å ta mine egne avgjørelser. Jeg jobber mye, men for meg oppleves det som langt mere tilfredsstillende å jobbe mye for at egen bedrift skal lykkes, enn å jobbe mye for noen andre. 

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– Mange av fagene jeg tok er av den typen som kanskje ikke åpenbart lar seg overføre til jobber utenfor humaniora, men jeg vil likevel si at mange av emnene og arbeidsmetodene vi benyttet er høyst aktuelle i dagens samfunn. Innenfor både kultur- og middelalderstudier jobbet vi mye med ulike typer kilder: vi lærte hvordan vi skulle forholde oss til disse og hvordan plukke ut essensen av det som står. Dette er noe som trengs i alle type jobber, og noe jeg har hatt mye glede av i nåværende og tidligere stillinger.

Jeg tok mine grader på små fag, hvor vi var få studenter med et veldig godt studiemiljø på tvers av fag, og med tett kontakt med professorer og undervisere. Det var åpen dør-policy, og lav terskel for å diskutere fag og andre spørsmål. Dette var helt naturlig oss, men etter å ha studert andre steder har jeg forstått hvor enestående det var. I arbeidslivet trenger man å få ulike perspektiver fra mennesker innenfor forskjellige fag og på tvers av stillinger. Det jeg lærte på HF om å se ting fra flere perspektiver, og gi rom for andres meninger og personligheter, er nok det jeg har hatt størst nytte av i arbeidslivet.

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Utdanning fra HF gir deg ofte evnen til å tilnærme deg problemer fra flere sider, denne egenskapen er det behov for i arbeidslivet. Samtidig blir kunnskap om hvordan vi skal forholde oss til, og tilnærme oss, ulike kilder, mer og mer viktig i dagens samfunn. Dette er kunnskap de fleste arbeidsgiver setter stor pris på.

All utdanning og erfaring du tilegner deg gjennom livet er med på å gjøre deg til den personen du er. Selv om du kanskje ikke ser relevansen av noe med engang, betyr ikke det at du ikke har det med deg videre i både jobb og livet for øvrig.

 

Benedicte Friis Furulund

Fag:
Arkeologi (bachelor)
Master i Nordic Viking and Medieval studies
Nå: Viking and Medieval Studies

Grad:
Master

Uteksaminert:
2007

Stilling:
Daglig leder/eier

Arbeidsgiver:
Benedictes AS

Flere karriereintervjuer

Publisert 29. nov. 2022 10:00 - Sist endret 7. mars 2023 08:52