English version of this page

Dataingeniør

Mastergraden i Music, Communication and Technology forberedte Jackson på å løse nye, tekniske utfordringer, uansett bransje.

Mann, sitter i lenestol, arbeider med PC på fanget, smiler, ser mot kamera, hvit genser, blondt hår, innendørs med stort vindu bak som viser trær på vinteren

Jackson Goode

Foto: Privat

Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– I jobben ved nLine Inc. utvikler teamet mitt verktøy og analyser for å spore påliteligheten til strømnettet og infrastrukturen knyttet til dette i byer i Afrika sør for Sahara. Sensorene våre sporer spenningsdata fra steder på bakken i byer som Accra i Ghana. I min rolle som dataingeniør har jeg vært involvert i å utvikle en ny arkitektur for en nødvendig datarørledning som er utvidbar og kan håndtere data på tvers av sensordistribusjonene våre i mange land. Jeg er også involvert i å vedlikeholde og drifte backend-infrastrukturen for databasen og DevOps. Det vil si å sikre og utvikle løsninger som kombinerer programvareutvikling og IT-drift.

– Hva liker du best med jobben din?

– Det er meningsfullt å jobbe i en liten oppstartsbedrift som er uavhengig av venturekapital og som bidrar til å gi innbyggere i mer fjerntliggende deler av verden en rettferdig og sikker tilgang til strømnettet. Dette er steder som mangler denne grunnleggende infrastrukturen. 

Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

  – Kursene jeg tok i løpet av mastergraden på Music, Conmmunication and Technology var utrolig tverrfaglige og krevde en høy grad av tilpasningsevne og evne til å å lære og ta i bruk nye konsepter raskt. Utdanningen jeg fikk forberedte meg godt for et arbeidsmiljø der det å ta i bruk nye plattformer og integrere forkunnskaper ville være avgjørende. Det er en styrke ved programmet at selv om min nåværende stilling ikke har musikk som fokus, forberedte kunnskapen og den praktiske erfaringen i studiet meg på å kunne løse nye, tekniske utfordringer, uansett bransje.

–  Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Utnytt alle mulighetene som tilbys på studieprogrammet ditt for å forberede deg best mulig på de jobbene og arbeidsoppgavene du ønsker å søke på. Bruk tiden på å bygge opp ferdigheter og kvalifikasjoner mens det er lærere og andre ressurser tilgjengelig for å hjelpe deg på veien.

 

Jackson Goode

Fag:
Music, Communication and Technology

Grad:
Master

Uteksaminert:
2021

Stilling:
Platform Engineer

Arbeidsgiver:
nLine Inc. (nline.io)

Flere karriereintervjuer

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 7. jan. 2022 15:32 - Sist endret 18. nov. 2022 16:27