Prosjektleder

Jeg tok Internasjonalt prosjektsemester i løpet av masterstudiet og var hospitant på den norske ambassaden i Berlin. Det ga meg en unik arbeidserfaring som gjorde meg mer attraktiv som arbeidssøker, sier Carine Gronholz.

Bildet kan inneholde: kvinne, hår, ansikt, frisyre, øyenbryn.

Carine Gronholz

Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Mye av jobben går ut på å søke opp markedsinformasjon og å kartlegge ulike bransjer, relevante aktører, viktige kompetanseregioner osv. (både desk research, på telefon og møtevirksomhet). Dette kan være for å hjelpe en bedrift inn på det tyske eller norske markedet, for å arrangere en konferanse eller en studietur eller for å skrive en markedsanalyse. Gjennomgående for alle aktivitetene våre er at vi bygger nettverk og opparbeider kompetansen vår.

– Hva liker du best med jobben din?

– Det jeg liker aller best med jobben er at arbeidshverdagen er veldig variert. Vi jobber med bedrifter fra alle mulige bransjer og får dermed innblikk i et bredt spekter av næringer og fagfelt. I tillegg varierer også arbeidsoppgavene fra research og kartlegging, matchmaking mellom bedrifter, planlegging av arrangementer til reiseledelse på studieturer.

Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

  – Alt vi gjør i Norsk-Tysk Handelskammer har med bilateralt samarbeid å gjøre. Jeg bruker dermed tyskkunnskapene mine daglig – både internt med kolleger og eksternt med ulike tyske aktører. Jeg jobber også mye med tekstarbeid til for eksempel analyser, faglige programmer eller til markedsføring på våre hjemmesider. Her kan man dra god nytte av oppgaveskriving i de ulike fagene på HF. Ellers ga utdanningen på HF meg mulighet til å være i praksis i løpet av studiene. Jeg tok internasjonalt prosjektsemester i løpet av masterutdanningen og var hospitant på den norske ambassaden i Berlin. Dette ga meg arbeidserfaring som gjorde meg mer attraktiv som arbeidssøker. På bachelor-studiene på tysk har man også mulighet til å ta 20 studiepoeng som praktikant hos oss ved Norsk-Tysk Handelskammer. Dette er en unik sjanse man bare bør gripe som tyskstudent.

–  Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Mitt beste tips er å være proaktiv og skaffe seg kontakter og praksiserfaring. Gå på alt av jobbseminarer og andre arrangementer der du kan komme i kontakt med mulige fremtidige arbeidsgivere. Hvis man går språkstudier eller vil jobbe med språk er det alfa omega å bo en periode i det respektive landet, men jeg anbefaler i grunnen alle å dra på utveksling hvis de har muligheten. Se hva HF har å tilby og bruk de gode avtalene de har – både med næringslivet og akademia.

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 22. nov. 2019 16:01 - Sist endret 11. mars 2021 14:31