Prosjektleder og innholdsprodusent

Innhenting og analyse av data var viktig på medievitenskap, og er noe jeg bruker daglig i jobben, sier Anders Wiig Letnes. I tillegg er det viktig å kunne tilegne seg kunnskap raskt, og deretter skrive om det på en lettfattelig måte.

Bildet kan inneholde: person, ansikt, hår, øyenbryn, hake.

Anders Wiig Letnes. Foto: Timo Opara

Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Journey Agency jobber med alle felt innen digital markedsføring – innholdsproduksjon, annonser, sosiale medier, PR og utvikling av nettsider. Jeg er prosjektleder og innholdsprodusent for større kunder hos oss. Som prosjektleder har jeg ansvar for at kundene våre er fornøyde til enhver tid. Dette innebærer blant annet å følge opp internt og koordinere arbeidet vi gjør. Som innholdsprodusent skriver jeg hovedsakelig tekster for nettsider eller blogger. Ofte er det snakk om søkemotoroptimalisert innhold som skal rangere godt i Google-søk.

– Hva liker du best med jobben din?

– Jeg liker å finne løsninger på utfordringene kundene våre har – hvordan nå ut med sine tjenester, produkter eller budskap. Som nevnt jobber vi med alt fra tekst til utvikling, og løsningen kombinerer gjerne flere felt. I tillegg liker jeg å analysere data og legge en strategi basert på dette. Jeg har jeg alltid elsket å skrive, og det gjør jeg mye av i jobben.

Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

  – Innhenting og analyse av data var viktig på medievitenskap, og er noe jeg bruker daglig i jobben. I tillegg er det viktig å kunne tilegne seg kunnskap raskt, og deretter skrive om det på en lettfattelig måte. Dessuten lærte jeg mye av å planlegge studieløpet og masteroppgaven. Som prosjektleder er det viktig å kunne dele opp større mål i mindre delmål, og finne ut hva som skal til for å komme seg fra A til B.

–  Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Noe av det viktigste jeg gjorde under studietiden, var å melde meg inn i PRESSET. – et medierettet nettmagasin drevet av studenter. Det er uvurderlig å ha en knagg å henge alt man lærer på. Gjennom PRESSET. fikk jeg satt teori i praksis, fikk forbedret skriveferdighetene mine og fikk ledererfaring som kulturredaktør. Jeg vil anbefale alle å oppsøke slike muligheter tidlig i studietiden.

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 1. nov. 2021 09:37 - Sist endret 1. nov. 2021 11:27