Webutvikler

"Har du mulighet for å jobbe med noe fagrelatert under studiene - gjør det!" sier Karl-Magnus, som har en master i medievitenskap.

Portrettfoto, mann, armene i kors. blå skjorte, smil, blå øyne, klokke, innendørs

Karl-Magnus Thorsnes

Foto: Timo Opara

Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– I min jobb så utvikler jeg nettsider og applikasjoner for forskjellige type kunder.
Vi møter kunder med ulike behov. Det kan være alt fra enkeltmannsforetak som trenger en enkelt landingsside, til større finansinstitusjoner som trenger at deres nettsider integreres med en rekke systemer og tjenester.

Selv om arbeidet i det store og hele dreier seg om å utvikle nettsider, ligger ofte mye av jobben i det å først identifisere hvilket problem eller utfordring kunden faktisk trenger hjelp med, for så å finne den beste måte å løse det på.

Forventningsavklaring - det er ikke alltid at det i utgangspunktet foreligger en realistisk forestilling om hvordan en oppgave skal løses eller hvor lang tid det kan ta.
Som oftest er det helt uproblematisk, men ved å avklare slikt på et tidlig stadium styrer man unna potensielle problemer og misforståelser.   

– Hva liker du best med jobben din?

– Det at man som oftest får en umiddelbar respons på om man har gjort noe rett eller galt når man utvikler og jobber med webutvikling finner jeg veldig appellerende. Jeg liker også at når man jobber med digitale løsninger, kan det være svært kort vei fra en enkel idé til produkt eller lansering. 

Det at man kan løse et problem på mange forskjellige måter når man programmerer noe, og den konstante utviklingen innen det meste som har med webteknologi å gjøre, og at det alltid er noe nytt å lære eller nye verktøy å utforske.

Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

  – Helt grunnleggende så tror jeg at man ved å gå på HF lærer seg og gjør det til vane å forstå, beskrive og til slutt løse en problemstilling. En ferdighet som kommer godt med i arbeidslivet.

I tillegg fikk jeg en god forståelse av medienes, og spesielt internetts, rolle i samfunnet ved å studere medievitenskap. Jeg tror at dette teoretiske grunnlaget har gjort meg bedre rustet til å se på mitt eget tekniske arbeid i et større perspektiv, og kan med det både utfordre og utfylle andre med mer ren teknisk bakgrunn.

–  Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Om man har mulighet til å jobbe med noe fagrelatert under studiene - gjør det! Det gir både verdifull erfaring og skaper kontakter. Hvis det er en spesiell bransje eller selskap du ønsker å jobbe for, forsøk å ta de fagene du finner relevante. Videre har man lite å tape på å oppsøke selskapene eller bransjen man ønsker å bli en del av, enten formelt eller uformelt. Mitt inntrykk er at folk med bakgrunn fra IMK/HF blir på sett på som attraktive og dyktige. 

Selv om jeg definitivt ikke var en de med de beste studievanene da jeg selv gikk på IMK, så kommer man ikke utenom at det å forsøke å jobbe jevnt å trutt med fagene gjennom hele semesteret fremfor skippertak mot slutten av semesteret, er lurt. Jeg minnes med gru hvor slitsomt det var rundt jule- og 17-mai tider å forsøke og hente seg inn fordi jeg hadde vært litt for lite disiplinert tidligere i semesteret.

Selv om det selvfølgelig er lettere å komme videre til intervju om man har gode karakterer å vise til, behøver man ikke å gå helt i kjelleren om man ikke får toppkarakter på alle fag. Jeg tror arbeidsgivere legger mer vekt på hvordan du er som person, motivasjon og om du passer til den jobben du søker, enn om du fikk en B, C eller D i enkelte fag.

 

Karl-Magnus Thorsnes

Fag:
Medievitenskap
Nå: Medier og kommunikasjon

Grad:
Master

Uteksaminert:
2012

Stilling:
Webutvikler

Arbeidsgiver:
Journey Agency (journeyagency.com)

Flere karriereintervjuer

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 2. nov. 2021 10:17 - Sist endret 18. nov. 2022 17:19