Konsulent i Tietoevry

Historiker Natalie trekker frem at alle erfaringene man får ved å ta en mastergrad gjør en egnet til så mange jobber – også i IT-bransjen.

Portrettfoto, kvinne, smil, brunt halvlangt hår, hvit skjorte

Natalie Utheim

Foto: Privat

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Jeg bygger kunderelasjonssystemer til bruk i ulike bransjer. For å sikre at løsningene passer og fungerer som tiltenkt er det viktig med god kommunikasjon med kunder og sluttbrukere. For å sikre gode leveranser er det viktig å gi gode estimater på timebruk, gi en god løsningsbeskrivelse, bygge systemet, og til slutt levere produktet ut fra estimert tid. Det er en sammensatt jobb, med mye dialog med kunde, mye teknisk jobb, og mye testing. I tillegg til å lage nye systemer jobber jeg en del med forvaltning av eksisterende systemer. Her fikser jeg småproblemer etter hvert som de dukker opp, og oppdaterer systemet i tråd med anbefalinger fra leverandøren. 

– Hva liker du best med jobben din?

– Jeg liker spesielt godt å jobbe med kunder i ulike bransjer, diskutere problemstillinger og behov, for å så finne frem til en god løsning. Løsningene vi lager er fleksible og har mye rom for tilpasninger, og det er veldig gøy å lage systemer som fungerer som tiltenkt og som mange mennesker bruker i arbeidshverdagen sin. 
Det er også veldig spennende å jobbe i en bransje der utviklingen går så fort at det tidvis er litt vanskelig å holde følge. Man er virkelig aldri helt utlært.

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben? 

– En master i historie er ikke det mest relevante fagfeltet innenfor IT, men alle erfaringene man får fra å ta en høyere utdannelse er absolutt det. Etter en endt master er man nærmest ekspert i å tilegne seg kunnskap, bearbeide materialer, diskutere problemstillinger, og se sammenhenger. Det er relevante egenskaper i enhver jobb, uavhengig av bransje eller bedrift. Og så er man en solid ressurs på quiz! 

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Ikke tenk for mye på det! Det blir alltids en jobb til slutt, og jeg mener at man først og fremst burde velge studieretning og emner basert på interesse, og dernest tenke på hva det skal brukes til etter endt utdannelse. Å kunne velge nærmest fritt blant fagfelt og emner å fordype seg fullstendig i er et enormt privilegium, og alt man lærer vil ha en verdi videre i karrieren, uavhengig av hvilken jobb man ender opp med. Kunnskapen man tilegner seg, nettverket man bygger, og tiden man investerer i studier vil alltid lønne seg.

 

Natalie Utheim

Fag:
Historie

Grad:
Master

Uteksaminert:
2019

Stilling:
Konsulent

Arbeidsgiver:
Tietoevry (tietoevry.com/no)

Flere karriereintervjuer

Publisert 10. feb. 2023 14:55 - Sist endret 10. feb. 2023 14:55