Førstekonsulent

Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle jobbe i politiet, eller at min utdannelse ville være relevant her, men det er den faktisk, sier Camilla Eriksen Andreassen som har en master i Sør-Asia-studier.

Camilla Eriksen Andreassen

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Jeg jobber på ID-seksjonen i Politiets utlendingsenhet, på et slags støtte-team som bistår alle ID-teamene.

– Hva liker du best med jobben din?

– Det jeg liker best med jobben min er at jeg føler at jeg bidrar med noe nyttig hver eneste dag jeg er på jobb. Jeg liker at jeg nesten daglig har kontakt med andre lands myndigheter, med de utfordringene og løsningene det fører med seg.

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– Det jeg har hatt mest nytte av tror jeg er kulturforståelse. I en tidligere stilling  jobbet jeg med søkere fra hele verden hver dag, og da er dette en utrolig viktig og nyttig kunnskap å ha med seg. Dette fikk jeg både ved studiene på Blindern men kanskje mest av å være på utvekslingsopphold i både Kina og India som del av studiene. Det var også veldig nyttig  å ha med seg da jeg jobbet på den indiske ambassaden i Oslo rett etter endt master siden det i teorien var som å gå på jobb i India. Jeg har også fått bruk for områdekunnskap i de tilfellene jeg har hatt intervjuer i saker som omhandler søkere fra Sør-Asia.

– Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Ikke forvent å få drømmejobben med en gang, kanskje ikke noe som er særlig relevant en gang. Men det betyr ikke at du ikke får brukt det du har lært etter hvert. Er du heldig finner du kanskje en relevant jobb, men for å være litt realistisk så er det jo ikke så veldig mange av dem. Derfor tror jeg det er viktig å tenke litt bredere når man er på utkikk etter jobb, og prøve å tenke litt utafor boksen. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle jobbe i politiet, eller at min utdannelse ville være relevant her, men det er den faktisk, og jeg vet at det er mange med tilsvarende mastergrader fra HF som jobber i utlendingsforvaltningen.

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 6. okt. 2017 14:00 - Sist endret 11. mars 2021 14:31