Rådgiver i Folkehelseinstituttet

Trine jobber med covid-19 i FHI. Både ferdighetene hun opparbeidet seg på HF, og kunnskapen om russisk språk, har vist seg svært nyttig i arbeidet.

Portrettfoto, kvinne, skulderlangt hår, sort skjorte, innendørs, smil

Trine Skogset Ofitserova

Foto: Privat

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Koordinere driften av befolkningsundersøkelsen "Symptometer" som overvåker forekomst av covid-19 relaterte symptomer i befolkningen. Det innebærer blant annet oppfølging av deltagere og medarbeidere som er tilknyttet undersøkelsen, samt ukentlig analyse av innhentede data og bidrag inn i covid-19 ukerapport. Jeg er også involvert i forskning på holdninger til vaksiner og reiser for tiden rundt på videregående skoler og intervjuer elever på 3. trinn om deres kunnskap om, og tanker rundt, meningokokkvaksinen. I tillegg har jeg under pandemien vært koordinator for "Korona barn-studien", som undersøkte graden av smittespredning blant barn på skoler, samt bidratt til diverse informasjonsarbeid på russisk.

– Hva liker du best med jobben din?

– Jeg liker at den er direkte knyttet til et veldig viktig samfunnsoppdrag, og at den derfor oppleves som svært meningsfull. Jeg liker også at arbeidsoppgavene er varierte og byr på mange muligheter for utvikling og læring. Dessuten er det et flott og inspirerende miljø å være en del av.

– Hva av det du lærte på HF har du hatt størst nytte av i denne jobben?

– Å kunne tilegne seg ny kunnskap på en effektiv måte, koordinere og prioritere parallelle oppgaver, produsere tekster i samarbeid med kollegaer og presentere informasjon både muntlig og skriftlig. Erfaringen med forskningsmetoder, som kvalitative intervjuer, har også kommet godt med.

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Engasjer deg i ulike aktiviteter under studiene og opparbeid deg et nettverk. Det er også viktig å huske at erfaringen du får med ulike arbeidsmetoder kan være vel så viktig som kunnskapen du får om fagfeltet ditt.

 

Trine Skogset Ofitserova

Fag:
Idéhistorie (bachelor)
Europeiske språk, studieretning russisk, polsk, tsjekkisk, bosnisk/kroatisk/serbisk, språk: russisk

Grad:
Master

Uteksaminert:
2019

Stilling:
Rådgiver

Arbeidsgiver:
Folkehelseinstituttet (fhi.no)

Flere karriereintervjuer

Publisert 29. nov. 2022 08:42 - Sist endret 29. nov. 2022 09:06