Prosjektleder for Karriereuka ved UiO

Karoline jobber med å knytte arbeidslivet og studenter sammen. Hun har flust av gode råd, og viktigst er: «utforsk mulighetene dine mens du studerer!»

Portrettfoto, kvinne, smil, skulderlangt blondt hår, mørkeblå t-skjorte, utendørs

Karoline Johanne Opsahl

Foto: Privat

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Den viktigste oppgaven er å være prosjektleder for Karriereuka ved UiO. Det innebærer å invitere og følge opp rundt 70 arbeidsgivere, planlegge arrangementer og ha ansvar for alt det praktiske rundt gjennomføringen. En annen viktig arbeidsoppgave er å skape møteplasser mellom studenter og arbeidsgivere gjennom året. Dette innebærer mye samarbeid med virksomheter og ulike instanser på UiO, markedsføring og gjennomføring av ulike aktiviteter. Jeg holder i tillegg kurs og korte veiledninger med studenter om jobbsøkerprosessen.

– Hva liker du best med jobben din?

– Det beste med jobben er at det er varierte arbeidsoppgaver og mye ansvar, samtidig som jeg må samarbeide mye både eksternt og internt. Jeg trives godt med prosjektlederrollen, som krever planlegging, organisering og struktur. I tillegg opplever jeg det som svært meningsfullt å få jobbe med arbeidslivsrelevans og styrke kontakten mellom studentene på UiO og arbeidslivet.

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– Min utdanning fra HF er svært relevant. Gjennom studietiden ble mine samarbeids- og formidlingsegenskaper styrket, noe som kommer godt med i min arbeidshverdag.

Som student blir en også drillet på evnen til selvstendighet, struktur og organisering av egen hverdag. Da jeg skrev min masteroppgave måtte jeg innhente informasjon fra digitale og fysiske arkiver, ta kontakt med fagpersoner og reise på utflukter. Det var i tillegg et enormt selvstendig prosjekt som utfordret meg på metode, analyse og drøfting. De ferdighetene jeg utviklet på studiet er svært nyttige i arbeidslivet.

Jeg var i tillegg engasjert i styrer på fakultet, institutt og i studentforening – der lærte jeg mye om både organisasjonsarbeid, strategi og ledelse. Disse vervene førte også til et voksende engasjement for studentgruppen og UH-sektoren, og jeg jobbet for å forbedre studiehverdagen og styrke arbeidslivsrelevansen til mine medstudenter.

– Hva er ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Utforsk mulighetene dine mens du studerer! Delta på arrangementer med arbeidsgivere og undersøk hva ditt fakultet gjør for å legge til rette for å styrke dine jobbmuligheter, slik som Jobbklar på HF. Bli kjent med Karrieresenteret allerede første semester.

Graden du tar er inngangsbilletten din til arbeidslivet, og det er svært mye du kan gjøre med en grad fra HF. Tenk utenfor boksen, fokuser på hvilke ferdigheter du har, bli god på å formidle din kompetanse og engasjerer deg i noe ved siden av studiene for å få flere erfaringer å vise til.

 

Karoline Johanne Opsahl

Fag:
Historie

Grad:
Master

Uteksaminert:
2022

Stilling:
Prosjektleder for Karriereuka ved UiO og arbeidsgiverkontakt

Arbeidsgiver:
Karrieresenteret ved UiO

Flere karriereintervjuer

Publisert 6. jan. 2023 14:54 - Sist endret 20. juni 2023 13:13