Avdelingsingeniør og universitetslektor

Uansett om du driver med litteraturvitenskap eller arkeologi, hvis du lærer deg å skrive litt kode vil du ha verden for dine føtter, sier Aleksander Tidemann. Han har en master i Music, Communication and Technology.

Bildet kan inneholde: yttertøy, skulder, muskel, produkt, kjole skjorte.

Aleksander Tidemann

– Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Den viktigste oppgaven i mitt arbeid er å drive effektiv problemløsning på en rekke teknologiske og organisatoriske systemer. Like viktig er kunnskapsarbeidet som inngår i lektorstilling, hvor jeg må holde meg oppdatert på nyere forskning, utvikle nye læreplaner og bruke mye tid på å veilede studentene mine. 

– Hva liker du best med jobben din?

– Det jeg liker best med jobben min er at den er ekstremt variert og intellektuelt krevende. Jeg har også fått tildelt mye ansvar og frihet til å forme min egen arbeidsdag, noe som passer meg utmerket godt. 

– Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

– Det viktigste jeg har lært fra min interdisiplinære utdannelse er evnen til å tilegne meg ny kunnskap fort og trives i nye og utfordrende omgivelser.

– Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Hvis du er ute etter arbeidserfaring, ikke vær redd for å ta direkte kontakt med bedrifter, professorer eller forskningsprosjekter. Et 15 minutter møte med en bedriftsleder eller professor du beundrer kan totalt forandre livet og karriere veien din. Det skjedde med meg. Bedrifter og kule forskningsprosjekter kan virke skumle på utsiden, men de er som oftest bare vanlige folk som setter pris på engasjert «ungdom».

Like viktig er det å fordype seg i ny teknologi på smarte måter. Uansett om du driver med litteraturvitenskap eller arkeologi, hvis du lærer deg å skrive litt kode vil du ha verden for dine føtter.

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 29. nov. 2021 13:50 - Sist endret 7. jan. 2022 15:37