Lektor

Utdanningen min er veldig relevant - i og med at jeg underviser i de fagene jeg har studert, sier Anne Kristin Furuseth. Hun har master i Latin-Amerika-studier og er lektor på Ullern videregående skole.

Anne Kristin Furuseth

- Beskriv de viktigste oppgavene du har i jobben din i dag

- Å undervise og være tilstede for elevene på skolen, planlegge undervisningsøkter og gi tilbakemeldinger til elevene.

- Hva liker du best med jobben din?

- Å få være i klasserommet med elevene og være en del av ungdommenes liv. Ingen dag er lik, så jeg tror jeg aldri har kjedet meg et sekund på jobb. Tiden flyr. Jeg liker også veldig godt at kollegiet er så variert, vi har alle forskjellig fagbakgrunn, og det gjør at vi stadig blir utfordret på hvordan vi tenker. Jeg har også stor frihet til å være kreativ i jobben min.

- Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

- Utdanningen min er jo veldig relevant i og med at jeg underviser de fagene jeg har studert. Jeg får jobbet med fagene mine hver eneste dag og må holde meg oppdatert, og noen ganger får jeg delta på relevante kurs eller vi inviterer spennende foredragsholdere til skolen.

- Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

- Jeg tenker man må ha et åpent sinn og ta noen sjanser. Uansett hvor du ender, er utdannelsen din relevant fordi du har lært så mye mens du tok den. Å ha en utdannelse i humanistiske fag er svært viktig og relevant fordi vi trenger den kunnskapen man tilegner seg der til å tenke kritisk om samfunnets utvikling. Med tanke på hvordan samfunnet utvikler seg, blir denne type utdannelse enda mer relevant og viktig.

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 30. okt. 2018 09:29 - Sist endret 11. mars 2021 14:31