Lærer og sensor i fransk

Fransken har ikke bare vært mitt yrke, men også gjort meg til en globetrotter! I sin tid dro jeg fra Ål i Hallingdal til Québec i Canada, videre til UiO, deretter til Paris, før jeg bosatte meg i Libanon. Det siste året har jeg flyttet fra Libanon til Kypros, og nå er jeg snart på vei tilbake til Norge, forteller Astrid Folkedal Kraidy. 

Bildet kan inneholde: skjerf, hår, smil, yttertøy, ansiktsuttrykk.

Astrid Folkedal Kraidy

- Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

- Nå i år underviser jeg i fransk, men jeg har også undervist kurs i tverrkulturell kommunikasjon og essayskriving. I tillegg til å lære elever og kursdeltakere i alle aldersgrupper fransk språk og kultur, forbereder jeg en del av dem på offisielle eksamener i fransk språk, såkalte DELF-DALF eksamener. Jeg er også eksaminator og sensor for disse offisielle språktestene.

- Hva liker du best med jobben din?

- Det beste med jobben min er å bli kjent med mennesker fra mange ulike kulturer og bakgrunner. Jeg har tidligere undervist studenter fra land som for eksempel Afghanistan, Yemen, Syria, Libanon og Rwanda ved American University of Beirut. Jeg tror jeg lærer like mye av studentene mine som de lærer av meg. Noe av det morsomste vi gjør er å sammenligne alle de ulike språkene vi snakker, og finne ut hvordan vi uttrykker oss i ulike kulturer

- Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

- Jeg tror nesten alt jeg lærte på HF har vært relevant for meg i de ulike jobbene jeg har hatt. Midt-Østen og Nord-Afrika kunnskap har vært utrolig nyttig for meg som har bodd over 10 år i nettopp denne delen av verden. Fransken har ikke bare vært mitt yrke men gjorde det også veldig mye lettere å bo i Libanon der så mange snakker fransk.

- Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

- Mitt beste tips er å studere det man synes er spennende og utfordrende. Selv hadde jeg også godt nytte av å bruke mye tid på morsomme deltidsjobber ved siden av studiene. Jeg tror dessuten man må være åpen for at man kan trives i mange ulike jobber når man er ferdig utdannet, da finner man alltid noe interessant å arbeide med. Og sist men ikke minst: Det er helt greit om den første jobben man får etter at man er uteksaminert ikke er drømmejobben!

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 20. jan. 2022 08:44 - Sist endret 20. jan. 2022 08:44