Streaming med Blackmagic Web Presenter

Dette er en veiledning for utstyr du kan låne til f. eks. streaming av et seminar eller et møte til Facebook, Skype m.m.

AV-tjenesten ved HF har gått til anskaffelse av en videostreamingsløsning som lar deg koble til videokameraer over SDI eller HDMI og som overfører videosignalet til en datamaskin over USB som et webkamera. For å si det litt enklere, det får et proff videokamera til å oppføre seg som et webkamera på din datamaskin (enten den kjører Windows, Linux eller macOS).

Blackmagic Web Presenter i bruk

Blackmagic Web Presenter lar det broadcaste høykvalitetsvideo direkte til populære nettsider eller tjenester på internett.

Når du låner dette utstyret

Med Blackmagic Web Presenter må du også låne:

• Sony PXW-X70 (Proff kamera med SDI-utgang)
  • Videokamera med HDMI-utgang om du vil gjøre en to kamera-produksjon
  • Tripod til kamera(er)
  • Windows-laptop (om du ikke har egen egnet datamaskin)

Veiledning

Installasjon

Når du kobler til Blackmagic Web Presenter til din datamaskin over USB, skal en laptop med Windows 10 automatisk hente ned nødvendig driver til enheten. Nedlasting og installasjon av driveren tok et lite minutt.

Videokamera

Proffe videokameraer, som Sony PXW-X70, har gjerne flere utganger for video (SDI og HDMI). Alt etter som du planlegger å bruke videokameraet med SDI eller HDMI må en på videokameraet sette rett utgang for video.

Sett videokameraene på tripod-kamerastativ for god stabilitet og før seasen begynner bør du sjekke at alle som skal med på videostrømmen faktisk kommer med. Skal du bruke to kameraer, kan det ene kameraet være et oversiktsbilde, mens det andre kameraet kan rettes mot en bestemt person. Har du en "teknikker" tilstede, kan vedkommende styre det andre kameraet inn på forskjellige personer og bytte mellom aktive kamera på Blackmagic Web Presenter.

Blackmagic Web Presenter med front panel

Bruk med Skype

Gå til Innstillinger → Videoinnstillinger og i Velg webkamera velges Blackmagic Web Presenter som kilde:

Web Presenter og Skype

Du er nå klar til å gjøre en videokonferanse i Skype med Blackmagic Web Presenter.

Publisert 25. juli 2017 12:46 - Sist endret 27. mai 2022 13:32