Hvordan importere en UiO- eller HF-mal fra Commons?

Det er laget mange maler ved UiO som du kan bruke for å strukturere emnet ditt i Canvas, også en HF-mal (Norsk og engelsk versjon) og flere instituttmaler.

En mal kommer typisk med en ferdig rommeny og en enkel modulliste eller en forside som du senere kan redigere og tilpasse. Noen maler har også utviklet flere innholdssider enn bare forsiden. Alt innhold du importerer med en mal kan endres av deg etterpå.

Første gang du er inne i Commons må du akseptere at Commons får tilgang til Canvas-kontoen din.

Oppskrift:

1. Velg Commons (1) og søk etter navnet på malen din (2). Om du ikke husker hva den heter, søk etter "UiO-mal" eller "IMK-mal UiO" eller tilsvarende. Velg deretter ønsket mal (3).

Commons - søk og velg

2. Velg knappen for 'Importer/last ned' (4)

Commons - last ned

3. Hak av alle emner/rom du vil importere malen til (5) og trykk 'Importere til emne' (6). Du må ligge på personlisten i rommet (som lærer eller studiekonsulent) for å få opp emnene i Commons.

Commons - importere til emne

4. Gjør nødvendige endringer i hvert enkelt rom, slik at innholdet er tilpasset dine emner. Eksempler på innhold som må tilpasses kan være lenker til semestersider, kontaktadresse, navn på emneansvarlig, og liknende.

Publisert 11. juni 2018 16:57 - Sist endret 8. nov. 2023 12:53