Podkaster ved HF

Er du interessert i Frankrike eller Midtøsten, historie, litteratur eller filosofi? Få humaniora på øret, med podkaster om forskning og utdanning ved HF.

Undervisningsplikten

Bilde av smilende Gunn Enli og teksten Undervisningsplikten. En podkast med studiedekan Gunn Enli ved Det humanistiske fakultet. Gjester fra akademia og omegn deler refleksjoner om undervisning og læring i en digital hverdag. For alle som er opptatt av høyere utdanning i Norge.

Frankrike forklart

Illustrasjon. Teksten Frankrike forklart i hvitt på blå bakgrunn.Under teksten er en mikrofon og det franske flagget. I denne podkasten inviterer Kjerstin Aukrust fra UiO og Franck Orban fra HiØ kompetente og frankofile gjester til samtale om temaer som er viktige for å forstå det som skjer i Frankrike i dag, og for å vite mer om landets historie, politikk og kultur.

Norgeshistorie

Illustrasjon. Hvit bakgrunn med to store røde rundinger på venstre side og svart tekst: Norgeshistorie -fortalt av fagfolk. I podkasten til Norgeshistorie ser vi tilbake i historien for å forstå samfunnet vi lever i. I hver episode møter vi fagpersoner fra landets universitet og høgskoler. Gjestene samtaler med Anders Brenna om tema de er eksperter på.

Literature, Cognition and Emotions (LCE)

Illustrasjon. Svarte og oransje streker som skal illustrere en åpen bok.LCE-podkasten er en serie samtaler om hvordan litteratur former våre tanker og følelser. Ledet av professor Karin Kukkonen.

Babylon

Teksten Babylon podcast med blå himmel, ørken og fjell i bakgrunnen.Babylon – Nordisk tidsskrift for Midtøstenstudier er et vitenskapelige tidsskrift om samtidens Midtøsten. I podkasten er vitenskapelige artikler lest inn som lydbok.

Moralistene

Rød bakgrunn. Teksten Moralistene En filosofiblogg er skrevet i svart. En filosofipodkast laget av Ole Martin Moen og Aksel B. Sterri. Podcasten er tilknyttet forskningsprosjektet «Hva bør ikke kunne kjøpes og selges?». Finansiert av Norges forskningsråd