English version of this page

Aktuelle forskningssaker

Karin Kukkonen. (Foto: ILOS)
Publisert 15. okt. 2019 13:17

Det finst gode grunnar til å fortsette å lese litteratur, sjølv om vi er omgitt av det digitale, meiner litteraturprofessor Karin Kukkonen.

Bilde av komiteen og kandidaten
Publisert 27. sep. 2019 16:36

Den vestlige diskursen om journalistikken i Iran er ofte preget av narrativet om statens knebling av mediene. Ny PhD avhandling viser at bildet er mye mer komplekst.

Véronique Pouillard
Publisert 26. sep. 2019 12:48

Det hevder historieprofessor ved UiO, Véronique Pouillard. Nå får hun 18,7 millioner kroner av EU for å forske på utviklingen av moderne opphavsrett i kreative bransjer som mote og musikk.

Thea Kristin Hansen
Publisert 6. sep. 2019 11:55

Ny masteroppgave: Vi opplever at vi ikke har kontroll over hvilke data vi gir fra oss.

Bilde av kandidaten og disputaskomiteen
Publisert 28. aug. 2019 16:11

En ny PhD avhandling ved Institutt for medier og kommunikasjon tar et dyptdykk i implementeringen av normer for åpen regjering i Norge.

MultiLing staff leaning over the table enganged in discussions
Published Aug. 27, 2019 5:18 PM

In June, MultiLing hosted a three-day workshop which aimed to reflect on visual prompts and methods in both psycho- and sociolinguistics, organized by Judith Purkarthofer and Pernille Hansen. The workshop was part of Colloquium B in MultiLing’s five-year-plan, “Engaging innovative methodologies in studying multilingualism across the lifespan”.

Illustrasjonsfoto: Anders Lien/UiO
Publisert 22. aug. 2019 09:32

Senter for fleirspråklegheit (MultiLing) lyser i år ut tre MA-stipend à kr 15 000 til tre studentar som skriv om eit emne som fell innanfor eitt av temaområda for MultiLing: fleirspråkleg kompetanse, fleirspråkleg praksis og fleirspråkleg forvalting.

Bildet kan inneholde: ansiktsuttrykk, opptreden, sanger, singing, musikkartist.
Publisert 25. juni 2019 15:48

– Vi tror at en vakker stemme må komme fra en ung og vakker person, sier forsker.

Christine Meklenborg Salvesen
Publisert 24. juni 2019 14:41

Bruker du pauseordet «så» i annenhver setning? Det henger trolig sammen med at norsk har en verbplassering som er sjelden på verdensbasis.

Bildet kan inneholde: Hår, Ansikt, Hake, Frisyre, Kinn.
Publisert 24. juni 2019 10:18

I miljøet rundt Notre-Dame i Paris fann det stad ei musikalsk bløming med fleirstemt song på 1200-talet. For første gong vart det nytta eit presist notesystem for å skrive ned musikken.

Picture of visiting scholar Ritu Jain (PhD)
Published May 29, 2019 11:40 AM

Ritu Jain (PhD), lecturer at Nanyang Technological University in Singapore, visited MultiLing this May. Here she writes about her experience at the Center.

Publisert 27. mai 2019 10:20

– Tinder har et unyansert rykte, sier masterstudent i medievitenskap Ane Charlotte Spilde som har forsket på Tinder.

Speakers and attendees are gathered for the round-table in Professorboligen.
Published May 13, 2019 10:02 AM

Many are under the misconception that the widespread multilingualism in our modern and increasingly globalized world is a fairly new development. This round-table conference, organized by Aneta Pavlenko and Pia Lane, aimed to show that practices of multilingualism have been common and necessary for centuries, even millennia.

Picture of MultiLing's Scientific Advisory Board, Research Professors and leadership.
Published May 6, 2019 1:26 PM

The annual meeting with MultiLing’s Scientific Advisory Board (SAB) was held this week, on May 2-3. Among the themes of the meeting this year were career planning and grant application processes, with a particular focus on applications to the European Research Council (ERC).

Publisert 3. mai 2019 12:35

Mussolini og dei italienske fascistane brukte latin – språket til mektige menn som Cæsar og Augustus – til å framstille seg sjølve som dei rette arvingane etter Romarriket.

Publisert 9. apr. 2019 15:29

Her er tre gode grunner til å bry seg om valget i India.

Publisert 9. apr. 2019 15:04

Eric er skuespiller fra USA og han ble spesielt fascinert av Ibsen da han var med å sette opp "Et dukkehjem".

Publisert 27. feb. 2019 09:33

Institutt for medier og kommunikasjon er blant de høyest rangerte instituttene ved UiO i ny internasjonal rangering.

Publisert 27. feb. 2019 09:30

Filosofi er det høyest rangerte enkeltfaget ved UiO i ny internasjonal rangering.

Publisert 22. feb. 2019 12:59

– De lar seg inspirere av Gudfaren-filmene, forteller professor Arild Engelsen Ruud i ny bok.

Publisert 4. feb. 2019 14:45

MultiLing har fått fornya INTPART-støtte. Med denne nye tildelinga på 3,4 millionar kroner vert satsinga utvida til å inkludere Georgetown University i USA, i tillegg til universiteta Stellenbosch, Cape Town, Witwatersrand og Western Cape i Sør-Afrika.

Publisert 1. feb. 2019 13:25

Institutt for medier og kommunikasjon er det eneste fra UiO som nådde opp i SAMRISK-tildelingen som ble kunngjort 30. januar.

Publisert 24. jan. 2019 12:00

Det finnes mange måter å forstå dagens nye kriger på. En av dem er å gå til krigene i middelalderen.

Publisert 3. jan. 2019 11:29

I en bokhandel i Kairo dumpet Midtøsten-forsker Jacob Høigilt tilfeldigvis borti en hylle med tegneserier. Det ble starten på et nytt forskningsprosjekt.

Lenore Grenoble (Photo: Private)
Published Dec. 19, 2018 3:04 PM

Lenore Grenoble (The University of Chicago) just spent three months at MultiLing as a US Fulbright Arctic Chair grantee. We asked her to tell us a bit more about her stay in Oslo, and her current research: