English version of this page

Aktuelle forskningssaker

Pernille Hansen mfl. presenterer på konferansen MONS 18
Publisert 6. des. 2019 16:02

27. november gjekk Møte om norsk språk (MONS) av stabelen. Konferansen vart arangert av NTNU og gjekk over tre dagar.

Aafke Diepeveen, Aminata Diakite, and Ellen Elveseter
Published Nov. 26, 2019 3:24 PM

MultiLing’s MA scholarships for 2019 have been awarded to three excellent projects by Aafke Diepeveen, Aminata Diakite, and Ellen Elveseter.

Tre menn med mikrofon
Publisert 25. nov. 2019 08:47

Ord døyr. Språk døyr. Bestemødrer døyr. Men no har tusenvis av gamle ord og uttrykk blitt sikra for ettertida.

Kvinne med rosa hår og hodetelefoner trykker på smarttelefon.
Publisert 12. nov. 2019 12:37

Strømming har erstattet avspilling av musikk i fysiske formater som CD- og vinylplater. Forskere har avdekket klimakonsekvensene av våre nye lyttevaner.

Pernille Hansen og Hanne Gram Simonsen
Publisert 8. nov. 2019 15:03

Et svar fra MultiLings forskere på Meld. St. 6, "Tett på – tidlig innsats og inkluderende fellesskap i barnehage, skole og SFO".

Aafke Diepeveen, Aminata Diakite og Ellen Elveseter
Publisert 8. nov. 2019 14:45

MultiLings masterstipend for 2019 gikk til de spennende masterprosjektene til Aafke Diepeveen, Aminata Diakite og Ellen Elveseter. MultiLing gratulerer!

Daniel Maul (foto: IAKH)
Publisert 5. nov. 2019 14:30

Det sier UiO-forsker Daniel Maul som har skrevet bok om ILOs første 100 år, og mener organisasjonens historiske budskap om å se sosiale og politiske rettigheter i sammenheng, er like aktuelt i dag.

Illustrasjonsbilde fra klasserom
Publisert 31. okt. 2019 11:38

Professorar og undervisarar blir sjølve studentar i prosjektet «Mestere i didaktikk». Gjennom eit norsk-polsk samarbeid testar dei nye metodar for undervisning.

Karin Kukkonen. (Foto: ILOS)
Publisert 15. okt. 2019 13:17

Det finst gode grunnar til å fortsette å lese litteratur, sjølv om vi er omgitt av det digitale, meiner litteraturprofessor Karin Kukkonen.

Bilde av komiteen og kandidaten
Publisert 27. sep. 2019 16:36

Den vestlige diskursen om journalistikken i Iran er ofte preget av narrativet om statens knebling av mediene. Ny PhD avhandling viser at bildet er mye mer komplekst.

Véronique Pouillard
Publisert 26. sep. 2019 12:48

Det hevder historieprofessor ved UiO, Véronique Pouillard. Nå får hun 18,7 millioner kroner av EU for å forske på utviklingen av moderne opphavsrett i kreative bransjer som mote og musikk.

Thea Kristin Hansen
Publisert 6. sep. 2019 11:55

Ny masteroppgave: Vi opplever at vi ikke har kontroll over hvilke data vi gir fra oss.

Bilde av kandidaten og disputaskomiteen
Publisert 28. aug. 2019 16:11

En ny PhD avhandling ved Institutt for medier og kommunikasjon tar et dyptdykk i implementeringen av normer for åpen regjering i Norge.

MultiLing staff leaning over the table enganged in discussions
Published Aug. 27, 2019 5:18 PM

In June, MultiLing hosted a three-day workshop which aimed to reflect on visual prompts and methods in both psycho- and sociolinguistics, organized by Judith Purkarthofer and Pernille Hansen. The workshop was part of Colloquium B in MultiLing’s five-year-plan, “Engaging innovative methodologies in studying multilingualism across the lifespan”.

Illustrasjonsfoto: Anders Lien/UiO
Publisert 22. aug. 2019 09:32

Senter for fleirspråklegheit (MultiLing) lyser i år ut tre MA-stipend à kr 15 000 til tre studentar som skriv om eit emne som fell innanfor eitt av temaområda for MultiLing: fleirspråkleg kompetanse, fleirspråkleg praksis og fleirspråkleg forvalting.

Bildet kan inneholde: ansiktsuttrykk, opptreden, sanger, singing, musikkartist.
Publisert 25. juni 2019 15:48

– Vi tror at en vakker stemme må komme fra en ung og vakker person, sier forsker.

Christine Meklenborg Salvesen
Publisert 24. juni 2019 14:41

Bruker du pauseordet «så» i annenhver setning? Det henger trolig sammen med at norsk har en verbplassering som er sjelden på verdensbasis.

Bildet kan inneholde: Hår, Ansikt, Hake, Frisyre, Kinn.
Publisert 24. juni 2019 10:18

I miljøet rundt Notre-Dame i Paris fann det stad ei musikalsk bløming med fleirstemt song på 1200-talet. For første gong vart det nytta eit presist notesystem for å skrive ned musikken.

Picture of visiting scholar Ritu Jain (PhD)
Published May 29, 2019 11:40 AM

Ritu Jain (PhD), lecturer at Nanyang Technological University in Singapore, visited MultiLing this May. Here she writes about her experience at the Center.

Publisert 27. mai 2019 10:20

– Tinder har et unyansert rykte, sier masterstudent i medievitenskap Ane Charlotte Spilde som har forsket på Tinder.

Speakers and attendees are gathered for the round-table in Professorboligen.
Published May 13, 2019 10:02 AM

Many are under the misconception that the widespread multilingualism in our modern and increasingly globalized world is a fairly new development. This round-table conference, organized by Aneta Pavlenko and Pia Lane, aimed to show that practices of multilingualism have been common and necessary for centuries, even millennia.

Picture of MultiLing's Scientific Advisory Board, Research Professors and leadership.
Published May 6, 2019 1:26 PM

The annual meeting with MultiLing’s Scientific Advisory Board (SAB) was held this week, on May 2-3. Among the themes of the meeting this year were career planning and grant application processes, with a particular focus on applications to the European Research Council (ERC).

Publisert 3. mai 2019 12:35

Mussolini og dei italienske fascistane brukte latin – språket til mektige menn som Cæsar og Augustus – til å framstille seg sjølve som dei rette arvingane etter Romarriket.

Publisert 9. apr. 2019 15:29

Her er tre gode grunner til å bry seg om valget i India.

Bildet kan inneholde: Beanie, Hodet, Hodeplagg, Yttertøy, Strikk hetten.
Publisert 9. apr. 2019 15:04

Eric er skuespiller fra USA og han ble spesielt fascinert av Ibsen da han var med å sette opp «Et dukkehjem».