English version of this page

Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk

Organisering

Opplæringsdelen i ph.d.-programmet består av 30 studiepoeng, fordelt på HFs fellesdel, forskerkurs, tekstutviklingsseminarer, deltakelse på internasjonale konferanser, og formidling. Opplæringsdelen må være fullført før innlevering av avhandling og hovedtyngden aktivitet bør legges til de to første årene. 

Det er ph.d.-leder som skal godkjenne elementene i opplæringsdelen.

Kontaktpersoner er:

Opplæringsdelen

*Gjeldende fra 1.1.2023. Kandidater tatt opp til programmet før 31.12.2022 kan forholde seg til den gamle strukturen i filosofi, kunsthistorie, idéhistorie eller klassiske språk.

Grunnlaget for utregning av studiepoeng, der dette ikke allerede er gitt, er 1 studiepoeng tilsvarer ca 30 timers arbeid.

Kategori Fakultet Institutt eller ekstern
Forskningsetikk 1 Minst 1
Vitenskapsteori 1 Minst 2
Formidling 2  
Internasjonal konferanse   4
Tekstutvikling   6
Metode   Minst 4
Andre kurs eller aktiviteter   Inntil 11

Bestanddelene i opplæringsdelen:

  • Internasjonal konferanser: Uttelling for deltakelse på internasjonal konferanse forutsetter fremleggelse av paper/foredrag/abstract (poster, paper, foredrag). Kun deltakelse gir ikke poeng. Vanligvis gis det 1 sp for Poster og 2 sp for Paper
  • Formidling: kurs arrangeres av fakultetet i ph.d.-uka.
  • Tekstutvikling: Filosofi og kunsthistorie har egne seminarer. Idéhistorie og klassisk har et felles tekstutviklingsseminar. 
  • Forskerkurs: Valgfrie forskerkurs kan være ved nasjonale og/eller internasjonale forskerskoler, ved andre institusjoner, engangs-arrangementer eller, etter forhåndsgodkjenning, spesialiserte masterkurs på andre fag.

Stipendiaten skal legge opp en plan for opplæringsdelen i samråd med veileder i begynnelsen av stipendperioden.

Godkjenning

Planlagt aktiviteter skal meldes inn til ph.d.-leder for forhåndsgodkjenning.

Når aktiviteten er gjennomført skal dokumentasjon leveres til Ph.D.-leder for endelig godkjenning, og deretter registreres i StudentWeb av administrativ ph.d rådgiver.

Kandidatene har ansvar for å ta vare på all dokumentasjon over kurs o.l.

Midtveisevaluering

Alle kandidater tatt opp på ph.d.-programmet ved Det humanistiske fakultet skal ha midtveisevaluering. Midtveisevaluering er en obligatorisk del av ph.d.-programmet.

Instituttene er ansvarlige for gjennomføring av midtveisevaluering for kandidatene tilknyttet instituttet. Ordningen omfatter også kandidater med ekstern arbeidsgiver.

Formålet med midtveisevaluering er at kandidatene skal få vurdert hvordan prosjektet ligger an mht. fullføring som planlagt og den skal identifisere behov for tiltak som kan bidra til fullføring på normert tid og heve kvaliteten på forskningsarbeidet.

IFIKKs retningslinjer for midtveisevalueringen finner du i venstremenyen.

Kurs og seminarer ved IFIKK

Se alle kurs

 

Publisert 9. mars 2021 08:41 - Sist endret 5. okt. 2023 14:33