Publisert 3. des. 2018 15:07

– Det har lenge eksistert en forestilling om at Norden har vært en internasjonal pådriver for menneskerettigheter. Bildet er mer blandet enn som så, og vi bør spørre om hva som motiverte engasjementet, sier historiker Hanne Hagtvedt Vik.

samanstilling av logoar frå universitet og høgskular
Publisert 3. sep. 2018 13:25

Åtte norske universitet og høgskular har gått saman for å danne ein nasjonal forskarskule i historie. Målet er å gje den historiefagleg forskarutdanninga i Noreg eit betydeleg løft ved å tilby fagspesifikke ph.d.-kurs i historie med høgt internasjonalt nivå.

Publisert 19. juli 2018 09:52

Sanning, alternative fakta eller fake news? Kjeldekritikk står sentralt når Norgeshistorie.no lanserer ein ny modul neste år. Sida rettar seg spesielt mot lærarar og elevar i vidaregåande skule.

Publisert 9. mars 2018 13:11

Tidligere har man trodd at alterskap fra senmiddelalderen ble laget i Nord-Tyskland. Ny forskning viser at flere av disse ble laget i Norge.