English version of this page

Aktuelle forskningssaker

Bildet kan inneholde: produkt, rektangel, tekstil, font, linje.
Publisert 12. mai 2021 21:34

UiO:Norden-forskningsprosjektet Nordic Branding har lansert ny blogg i sammenheng med formidlingsplanen i dets siste offisielle år. Nordic Branding er et interdisiplinært forskningsprosjekt som utforsker Norden og de nordiske landene som merkevare.

BI, NTNU, Nord universitet og andre universitet og høyskoler. Collage av logoer.
Publisert 3. sep. 2018 13:25

Åtte norske universitet og høgskular har gått saman for å danne ein nasjonal forskarskule i historie. Målet er å gje den historiefagleg forskarutdanninga i Noreg eit betydeleg løft ved å tilby fagspesifikke ph.d.-kurs i historie med høgt internasjonalt nivå.

Publisert 19. juli 2018 09:52

Sanning, alternative fakta eller fake news? Kjeldekritikk står sentralt når Norgeshistorie.no lanserer ein ny modul neste år. Sida rettar seg spesielt mot lærarar og elevar i vidaregåande skule.

Publisert 21. juni 2017 14:05

Hvor godt hadde kuene det i afrikanske byer for 500 år siden? Og hva forteller det oss om klimaet? Masterstudent i arkeologi, Katrine Furu Dyvart, vil gi afrikanere større eierskap til sin egen historie.

Publisert 22. aug. 2016 09:46

Motorsykkelklubber som Hells Angels og Bandidos MC er blant de tøffeste i verden til å beskytte varemerke og opphavsrett. – De ser på merkene som hellige, sier sosialantropolog Tereza Kuldova.