English version of this page

Aktuelle forskningssaker

BI, NTNU, Nord universitet og andre universitet og høyskoler. Collage av logoer.
Publisert 3. sep. 2018 13:25

Åtte norske universitet og høgskular har gått saman for å danne ein nasjonal forskarskule i historie. Målet er å gje den historiefagleg forskarutdanninga i Noreg eit betydeleg løft ved å tilby fagspesifikke ph.d.-kurs i historie med høgt internasjonalt nivå.

Publisert 19. juli 2018 09:52

Sanning, alternative fakta eller fake news? Kjeldekritikk står sentralt når Norgeshistorie.no lanserer ein ny modul neste år. Sida rettar seg spesielt mot lærarar og elevar i vidaregåande skule.

Publisert 21. juni 2017 14:05

Hvor godt hadde kuene det i afrikanske byer for 500 år siden? Og hva forteller det oss om klimaet? Masterstudent i arkeologi, Katrine Furu Dyvart, vil gi afrikanere større eierskap til sin egen historie.

Publisert 22. aug. 2016 09:46

Motorsykkelklubber som Hells Angels og Bandidos MC er blant de tøffeste i verden til å beskytte varemerke og opphavsrett. – De ser på merkene som hellige, sier sosialantropolog Tereza Kuldova.

Publisert 21. juni 2016 14:34

Norgeshistorie.no får UiOs formidlingspris. Nettstedet har på kort tid blitt viktig for elever, lærere og studenter og alle historieinteresserte som vil vite mer om Norges historie fra steinalderen til i dag.