Forskningsarrangementer ved IKOS

Henter forslag fra Google
Tid og sted: 17. sep. 2019 10:0012:00, SUM, Sandakerveien 130

Theme

Once dubbed a ‘basket case’ and struggling with mass starvation, poor infrastructure, gender disparity, political turmoil, and aid dependency, Bangladesh has over the past 45 years made remarkable progress.  Changes are visible in all spheres of life, including culture, society and politics.

And yet the country still faces significant challenges, including continued inequality, climate change, rising authoritarianism, and corruption.

Set against this backdrop, this workshop will address the country's political cultures and its democracy. The workshop is part of a wider interest in political culture and democracy in South Asia.

18 sep.
Protesters from Exctinction Rebellion holding a banner outside the Norwegian parliament
Tid og sted: 18. sep. 2019 12:1513:00, 2531 Stort Møterom, Georg Sverdrups hus

The science is clear: It is understood that we are facing an unprecedented global emergency. We must act now. But how? We have invited Inger Østenstad from Extinction Rebellion to talk about radical honesty and tactics in climate activism.

Flere kommende arrangementer

Retrieving suggestions from Google
Tid og sted: 20. sep. 2019 09:0021. sep. 2019 17:00, Universitetsplassen, Karl Johans gate 47

Hva slags by ønsker du å bo i? Hvordan synes du den bør endre seg i fremtiden, når klimaet endrer seg? I vårt telt på Forskningstorget 20. - 21. September kan du utforske fortidens Oslo og hjelpe oss med å utforme et bedre og grønnere Oslo for alle.

Image may contain: glasses, smile, botany, portrait.
Tid og sted: 20. sep. 2019 12:1514:00, Eilert Sundts hus, Aud. 6

A seminar with Post-Doctoral Research Fellow Laura Goffman, University of Oslo.

Free admission and open to all.

Tid og sted: 24. sep. 2019 12:0014:30, 12.etg. Niels Treschows hus

We want to invite you to an open midway-seminar with our PhD-fellow in Museum Studies Liisa-Rávná Finbog. To comment on the candidates work, we have invited Professor Stein Roar Mathisen from the University of Tromsø.

SUM og HF på Forskningsdagene 2019
Tid og sted: 24. sep. 2019 17:0018:30, Kulturhuset, Laboratoriet

Isen smelter og i en varmere verden blir Arktis stadig viktigere. Hva skal skje nordpå? Hvem skal bestemme, og på hvilke premisser?

Foto: Henrik Ørstad/ Oslo Museum
Tid: 9. okt. 2019 14:1517:00

Vi inviterer til NFS nettverksmøte med tema kulturforskning, teknologi og bærekraft.

Forsker ved Senter for velferds og arbeidslivsforskning, Forbruksinstituttet SIFO, OsloMet Ingun Grimstad Klepp foreleser om Kulturforsking og materielle metoder i arbeid for bærekraftig utvikling.

Noen stikkord for hennes forskning er klesvaner, vaskevaner og miljø. Spesielt er hun opptatt av problemer knyttet til miljø, demokrati og helse og hvordan forståelse for klær kan bidra I slike debatter. Hun er også opptatt av forholdet mellom teksniske sosiale og historiekse innfallvinkler til tekstiler og dermed også av tverrfaglighet og nye metoder. https://www.oslomet.no/om/ansatt/ingunk/

Det blir lett servering.

Hold av dagen, mer informasjon om sted og påmelding kommer