Jerngrep om opinionen

Når Egypt velger sin neste president på mandag, skjer det i en situasjon hvor mediene er mer undertrykte enn de var under Husni Mubaraks 30 år lange diktatur.

Les resten av artiklen her!

EU-observatører er nå sluppet inn i Egypt for å overvåke valget. Det er usikkert om de får kapasitet og tilgang til å dekke hele landet. 

Selv om de får det, er det bred enighet både i egyptiske og internasjonale medier om at valget er forhåndsbestemt til seier for Abdel Fattah al-Sisi. 

Bare én motkandidat, Hamdin Sabahi, er igjen etter at Det muslimske brorskap ble forbudt og 683 av medlemmene ble dømt til døden i april. 

Onsdag ble Husni Mubarak (86) dømt til tre års fengsel for korrupsjon, etter å ha styrt landet med jernhånd siden 80-tallet. Under Mubarak var det ikke uvanlig å treffe på bevæpnede gjenger utenfor valglokalene som truet stemmegiverne med macheter. Forfalskning av stemmesedler og stenging av stemmelokalene skjedde regelmessig. 

Før dette valget sier Sabahi at han ikke frykter valgfusk. 

- Men staten og den offentlige samtalen er ensidig for al-Sisi, sier Sabahi til den statseide egyptiske avisen Al-Ahram. 

 

Les resten av artiklen i Dagens Næringsliv!

 

Av Mathilde Becker Aarseth
Publisert 26. mai 2014 11:34 - Sist endret 9. mai 2019 16:41