Ragnhild Johnsrud Zorgati

Førsteamanuensis - Religionsvitenskap
Bilde av Ragnhild Johnsrud Zorgati
English version of this page
Telefon +47 22856855
Mobiltelefon +47 41201682
Rom 337 PAM
Brukernavn
Besøksadresse Niels Henrik Abels vei 36 P. A. Munchs hus 0371 OSLO
Postadresse Postboks 1010 Blindern 0315 OSLO

Faglige interesser

Jeg har en tverrfaglig bakgrunn med fordypning i religionshistorie, islamstudier, og litteraturvitenskap. I min forskning har jeg fokusert på religions- og kulturmøter mellom muslimer og kristne: fra konverteringer i iberisk middelalder, via kulturmøter i hammam på 1800-tallet, til litterære skildringer av nord-afrikanske fremmedarbeidere i Paris. Nå deltar jeg i tre forskningsprosjekter: Tracing the Jerusalem Code: Christian Cultures in Scandinavia der jeg analyserer skandinaviske 1800-tallsskildringer av det Hellige land, Muslimer i bevegelse og usynlig islam (MMII) der jeg tar for meg fiksjon som kilde i studiet av islam i Europa og Value Politics (ValPol) der jeg har studert motstridende verdisyn i tunisisk politikk etter 2011. 

Undervisning

I tillegg veileder jeg flere masterstudenter i religionshistorie.

Utdanning og bakgrunn

Jeg har vært ansatt som førsteamanuensis i religionshistorie ved IKOS fra august 2013.

I perioden 2011-2013 var jeg postdoktor i litteraturvitenskap ved ILOS med 1 års forskningsopphold i Tunisia.

Jeg tok doktorgrad ved Universitetet i Oslo i 2007 og har doktorgradsstudier innen komparativ litteraturvitenskap og «Islamic Studies» fra Université de Montréal og McGill University, Canada. I avhandlingen analyserte jeg kristne og muslimsk lovtekster fra iberisk middelalder om konverteringer og blandingsekteskap i lys av postkolonial teori. Jeg er Cand. Philol fra Universitetet i Oslo med hovedfag i fransk og med støttefag i filosofi og Midtøsten- og Nord-Afrikastudier. I tillegg har jeg en mastergrad i moderne litteratur fra Université de Paris XIII og bachelor-studier fra Université Libre de Bruxelles.

I perioden 2008-2010 underviste jeg ved Universitetet i Oslo, Høgskolen i Oslo og Høgskolen i Volda i kurs innenfor religionshistorie, vitenskapsteori og middelalderhistorie. Jeg har også hatt ansvar for Humanistisk prosjektsemester ved UiO og vært timelærer i komparativ litteraturvitenskap ved Université de Montréal.

Jeg er blitt tildelt stipender fra blant annet Norges forskningsråd, Universitetet i Oslo og The Social Science and Humanities Research Council of Canada.

Bokpublikasjoner

Emneord: Religionsvitenskap, Religionshistorie, Islam, Midtøsten, Nord-Afrika, Litteraturvitenskap, SIMS
Publisert 16. aug. 2013 11:32 - Sist endret 10. sep. 2020 09:39