Babylon

Vitenskapelige artikler på norsk om politikk og samfunn i Midtøsten lest inn som lydbok.

Teksten Babylon podcast med blå himmel, ørken og fjell i bakgrunnen

Episoder

  • Episode 3: Jihadbevegelsen i den arabiske verdenen før og etter 2011 19. feb. 2020

    Mange trodde den arabiske våren skulle bety slutten for jihadistbevegelsen. Men etter 2011 har den vunnet terreng i et omfang som de færreste kunne forestilt seg. Artikkelen er skrevet av Brynjar Lia, og lest inn av Olav Gjertsen Ørum. Kjenningsmelodien er laget av Edvard Bjørklund.

  • Episode 2: Den glemte historien. Kristne på Den arabiske halvøy 19. feb. 2020

    Bit for bit rekonstruerer forskere i dag historien om den kristne blomstringsperioden på Den arabiske halvøy. Hva kan den fortelle oss om denne glemte perioden? Artikkelen er skrevet av Berit Thorbjørnsrud, og lest inn av Olav Gjertsen Ørum. Kjenningsmelodien er laget av Edvard Bjørklund.

  • Episode 1: Gåten Qatar 2022 17. feb. 2020

    Da FIFA i 2010 uventet annonserte Qatar som vertsnasjon av VM i fotball i 2022, ble verdens oppmerksomhet umiddelbart rettet mot den lille ørkenstaten. Det autoritære emiratet fremsto som et av de mest usannsynlige vertslandene for det enorme arrangementet, og søknaden om å få holde fotball-VM nærmest som et pr-stunt. Planene var svært ambisiøse, og ett spørsmål dukket raskt opp: Hvorfor? Artikkelen er skrevet av Charlotte Lysa, og lest inn av Olav Gjertsen Ørum. Kjenningsmelodien er laget av Edvard Bjørklund.

Mer ...
Publisert 14. jan. 2020 10:43 - Sist endret 17. feb. 2020 09:34