English version of this page

Gruppebilde fra møte på MultiLing
Publisert 13. sep. 2017 15:39

Samarbeidsnettverket Nordic Research Network on Dementia and Ethnicity har som mål å styrke den nordiske forskningen på demens, mens andelen eldre innvandrere i denne delen av verden øker.

Publisert 5. sep. 2017 15:10

Ingebjørg Tonne er professor i norsk som andrespråk og har en doktorgrad i språkvitenskap fra 2001. Hun har jobbet ved lærerutdanningen på HiOA i flere år og var undervisningsleder ved ILN fra 2015 til 2017. Nå skal hun jobbe med flerspråklighet knyttet til andrespråkslæring og skole ved MultiLing.

Publisert 5. sep. 2017 15:10

Toril Opsahl har bakgrunn som lektor i videregående skole og voksenopplæringen. Hun har en doktorgrad fra 2010 om språkutvikling i multietniske ungdomsmiljøer, og har både undervist og vært forskningsleder ved ILN. Nå skal hun forske sammen med tidligere og nye kolleger ved MultiLing.

Personar på MultiLing Aphasia kick-off. Foto: UiO.
Publisert 1. juni 2017 16:33

Denne veka markerte MultiLing oppstarten av prosjektet Studier av fleirspråkleg afasi med gjestar frå inn- og utland samla til kick-off med føredrag og diskusjon.

Illustrasjonsfoto: Anders Lien/UiO
Publisert 11. apr. 2017 12:04

Senter for fleirspråklegheit (MultiLing) lyser i år ut tre MA-stipend à kr 15 000 til tre studentar som skriv om eit emne som fell innanfor eitt av temaområda for MultiLing: fleirspråkleg kompetanse, fleirspråkleg praksis og fleirspråkleg forvalting. Det er eitt stipend knytt til kvart temaområde.

Publisert 22. mars 2017 11:43

Pavlenko kommer opprinnelig fra Ukraina, men emigrerte til USA rett før Sovjetunionen kollapset. Hun har en imponerende karriere innen lingvistikken og er meget språkmektig. Ved MultiLing skal Pavlenko fokusere på språk og lovgivning, og hun presenteres på engelsk.

Fullt hus på årets Morsmålsdagføredrag på Bymuseet
Publisert 22. mars 2017 10:44

På årets morsmålsdag sette MultiLing fokus på norsk teiknspråk som morsmål. Kven har norsk teiknspråk som morsmål, kva rettar har dei, og kva treng framleis å bli gjort? Professor Arnfinn Muruvik Vonen frå Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) heldt årets Morsmålsdagsføredrag på Bymuseet.

Publisert 27. jan. 2017 09:05

Rafael er fra Brasil, og det var som engelsklærer i Sao Paolo i 2002 at han ble interessert i språktilegnelse hos barn og unge. Han skal forske på språkrøkt i norsk-brasilianske familier, og han presenterer seg på engelsk.