Programrådgiver

Uten semesteret mitt i India ville jeg verken hatt språkkunnskapene eller nettverket jeg har i dag, sier Tora Toreng. Hun har en bachelor i Sør-Asia-studier med hindi fra HF og jobber i Fredskorpset. 

Tora Toreng

- Beskriv de viktigste oppgavene du har i jobben din i dag

- I fredskorpset jobber jeg med utvekslingsfaglig saksbehandling og rådgivning til våre partnerorganisasjoner, samt kursing av partnere og fredskorpsere.

- Hva liker du best med jobben din?

- Møtet med mennesker fra hele verden. Fredskorpsets partnere bruker gjensidig utveksling av frivillige og ansatte til å utvikle sine organisasjoner. Bak utvekslingene står over gjennomsnitts lidenskapelige mennesker som jobber for å styrke ung medvirkning og menneskerettigheter, og redusere klimaendringer og ulikheter, i sine lokalsamfunn. Privilegiet det er å jobbe med disse menneskene er det beste med jobben.

- Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

- I jobben i Fredskorpset følger jeg opp gjensidige utvekslingsprosjekter mellom sivilsamfunnsorganisasjoner. De fleste prosjektene jeg følger opp er i Asia. Her kommer både områdestudiene fra Sør-Asia og hindi godt med. Områdekunnskapen hjelper meg å bedre forstå konteksten til våre samarbeidspartnere i Bangladesh, India og Nepal. Hindi hjelper meg å kommunisere både med deltakere som er fra disse landene på utveksling andre steder, og med deres partnerorganisasjoner.

- Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

- India-studier gir deg en helt unik kompetanse som mange arbeidsgivere er interessert i. Gode språkevner og forståelse av samfunnsstrukturen i et av verdens mektigste land er noe vi trenger mer av i Norge. Og, ikke minst: Dra på utveksling!

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 14. nov. 2017 13:30 - Sist endret 11. mars 2021 14:30