Hvordan få UiO-studenter som ikke er undervisningsmeldt inn i Canvas-rom?

Det genereres to typer rom i Canvas fra FS, ett fra undervisningsenhet samlebilde og ett eller flere fra undervisningsaktiviteter med partinummer ("epleikoner").

Hvordan få en student uten undervisningsmelding eller partimelding på et emne inn i et Canvas-rom?

1. Studenten må være bruker i Canvas. Se egen veiledning for hvordan bli bruker i Canvas.

2. Instituttets studiekonsulenter samt superbruker kan legge til personer manuelt i et Canvas-rom.

3. Viktig: I rommet, legg først til en ny seksjon. Den kan hete "Kun eksamensmeldt" eller "Ikke undervisningsmeldt" eller noe annet meningsfullt. Gjøres fra Innstillinger --> Seksjoner. Vi bruker egne seksjoner slik at lærer kan tilordne oppgaver bare til de reelle studentene. Lærer vil også kunne se på personlisten hvilke studenter som ikke har krav på oppfølging. Hvis det ikke brukes egne seksjoner for de manuelt innlagte studentene, blir de satt som inaktive i løpet av kort tid, og mister tilgangen til rommet i Canvas. (Dette punktet gjelder ikke for manuelt opprettede emner).

4. Legg til Person(er). Gjøres fra Personer --> +Personer --> lim inn epostadresse(r). Bruk UiO-adressen. Om ikke epostadresse fungerer kan det forsøkes med Innloggings-ID. Syntaks er bnavn@uio.no. Du kan legge til flere brukere med et linjeskift mellom hver.

NB: Velg 'Student' som rolle og riktig Seksjon!

5. Trykk 'Neste' og legg til brukerne med den blå knappen. Får du feilmelding her kan det bety at studenten ikke er bruker i Canvas.

Publisert 5. sep. 2018 11:06 - Sist endret 29. nov. 2022 09:43