Faste seminarer

Det arrangeres en rekke faste seminarer ved IFIKK gjennom året, innenfor alle instituttets fagfelt. Foredrag og seminarer er åpne for alle interesserte, der det kreves påmelding vil dette fremgå i arrangementets informasjonsside. I venstremenyen presenteres de ulike seminarene.

Tidligere

Portrett av Ellen Krefting.
Tid og sted: 25. mars 2022 12:0013:00, Georg Morgenstiernes hus, rom 652

Ellen Krefting skal presentere sitt forskingsprosjekt «Maritime moderniteter: havets kunnskapsformater».

To portretter. Et fotografi og et maleri.
Tid og sted: 4. mars 2022 12:0013:00, Georg Morgenstiernes Hus, rom 652

Foredrag med Thorbjørn Nordbø om Machiavelli sine verk og den katolske kirkes liste over forbudte bøker og hvordan man unngikk sensuren.

Portrettfoto av Simon Stranger.
Tid og sted: 18. feb. 2022 12:00, Georg Morgenstiernes hus, rom 652

Et billedforedrag om Holocaust og måten ord skaper bereder for folkemord, med den kritikerroste forfatteren Simon Stranger.

Tid og sted: 15. okt. 2021 12:0013:00, Georg Morgenstiernes hus, rom 206.

Et innblikk i en historiekultur og en historiedebatt ganske annerledes enn vår egen.

Portrettfoto av Unn Falkeid.
Tid og sted: 3. sep. 2021 12:00, Georg Morgenstiernes hus, rom 207

Unn Falkeid kommer for å snakke om den nye boken sin Den hellige Birgitta.

Bildet kan inneholde: frisyre, fotografi, erme, kunst, vintage-klær.
Tid og sted: 11. mai 2021 16:1518:00, zoom

At the next Classics seminar, Astrid Grindeland (MA student in Greek, University of Oslo) will speak on her ongoing work on Lucian. Classics seminar email list subscribers will receive a zoom link two days before the event. If you have not received a zoom link, please email the Classics seminar organizer (borismas@ifikk.uio.no) directly.

Image may contain: Font, Art, Drinkware, Monochrome, Visual arts.
Tid: 20. apr. 2021 18:00

In Norsk kunsthistorie (1927), one of the first Norwegian Art History textbooks, a “statuette of a Lapp”, i.e., of a Sámi, is praised for its realism: its “sympathetic naturalness” makes it resemble an “ethnographic illustration.”

Image may contain: Vertebrate, Rectangle, Gesture, Art, Painting.
Tid: 7. apr. 2021 18:00

The histories and legacies of colonial projects have become a topic of increasing debate in the field of art over the last years, disturbing the long-standing tradition for colonial negligence in the Nordic countries.

Image may contain: Sky, Tree, Art, Painting, Adaptation.
Tid: 24. mars 2021 18:00

This talk explores what appears, what is lost, and what could be reimagined in the process of researching African and African-descendant people in the history of art.