Internasjonale stipendiater med stor spennvidde

- Ingen fare for at forskningen blir for nærsynt her! Det sa seniorrådgiver Liv Furuberg da hun sammen med en delegasjon fra Forskningsrådet møtte MultiLings stipendiatgruppe tirsdag 3. juni.

Med klokka fra venstre: James Costa, Alfonso Del Percio, Elizabeth Lanza, Elina Kangas, Siri Lader-Bruhn, Nathan Albury, Hilde Albech, Kamilla Kraft, Yulia Rodina, Quentin Williams, Guri Bordal, Monica Knoph, Ingri Jølbo, Veronica Pajaro, Maimu Berezkina, Lillian Børresen, Liv Furuberg, Elisabeth Neuhaus og Pernille Hansen (Foto: Mari C. R. Otnes)

Furuberg sa hun var imponert over stipendiatenes spennvidde, og ikke minst antallet språk de dekker inn – fra minoritetsspråk som meänkieli, maori og romani til to- eller trespråklige studier om tyrkisk-nederlandsk eller fransk-kongolesisk- norsk.

Hun var også fornøyd med at stipendiatene klarte å kommunisere hva de holder på med på en forståelig måte, også for en som ikke er utdannet lingvist.

Internasjonalt miljø

MultiLings stipendiater består nå av 12 doktorgradsstipendiater og fem postdoktorer fra elleve forskjellige land utenom Norge. I tillegg kommer to gjesteforskere fra Sør-Afrika og Tyrkia, som har ettårige postdoktoropphold ved MultiLing.

Stipendiatene møtte Liv Furuberg i forbindelse med at Forskningsrådet var på site visit på MultiLing.

Site visiten er en ny ordning fra Forskningsrådets side, og er ikke en evaluering av sentrene, men et sted for dialog om hva som fungerer godt eller mindre godt.

Et av de viktigste formålene med møtet var å treffe MultiLings stipendiater og høre hvordan de ivaretas innenfor et Senter for fremragende forskning.

Av Mari Camilla Risdal Otnes
Publisert 11. juni 2014 15:02 - Sist endret 13. juni 2014 14:22