Husets folk. Shia-islam i det 21. århundre av Kari Vogt

Boka kom nylig ut på Cappelen Damm forlag.

Cappelen Damm skriver følgende om boka:

"Iran er nøkkelen til å forstå forholdet mellom den muslimske verden og Vesten. Og nøkkelen til å forstå Iran er shia-islam.

I løpet av bare noen tiår har Irans geopolitiske betydning økt dramatisk. Og landets regimekritiske og aktive reformbevegelse får stadig større oppmerksomhet og gjennomslag. Shia-islam er en viktig del av dette bildet, og retningen har lenge vært den minst studerte og minst kjente grenen av islam. Boken Husets folk, som blant annet bygger på Kari Vogts egne reiser i Iran, gjør noe med det.

Kari Vogt er prisbelønnet forfatter og en av Norges fremste eksperter på og formidler av islam. Gjennom en rekke kritikerroste bøker har hun vist både bredden og dybden i den religiøse tradisjonen og erfaringen. Og minst like viktig: Hun har vist og fortalt hvordan religionen virker sosialt, kulturelt og politisk i vår egen tid.

Husets folk er forskningsformidling på sitt reneste og beste. Gjennom klart språk, tydelige resonnementer og aktuelle spørsmål, legger Vogt lupa over et land og en region som leserne vet lite om, men som påvirker og angår oss alle."

Publisert 24. okt. 2012 09:35 - Sist endret 2. aug. 2022 11:43