Midtøsten etter den arabiske våren

Berit Thorbjørnsrud og Kari Vogt er viktige bidragsytere i ny bok som inngår i serien Bjørnstjerne Bjørnsons-Akademiets Småskrifter.

Arneberg forlag

Midtøsten etter den arabiske våren innledes med et overblikk over hendelsene som utgjorde Den arabiske våren skrevet av Kari Vogt. Berit Thorbjørnsrud har skrevet det absolutt største bidraget i boka, en bredt anlagt oversiktsartikkel over de kristnes situasjon i Midtøsten.

I tillegg har de tre vinnerne av Bjørnsonprisen for 2012 bidratt med hver sin artikkel. Den kopitiske biskopen Thomas fra Egypt har skrevet om kopternes sitausjon og bidrag til at landet kan utvikle seg mot et demokrati med ytringsfrihet og menneskerettigheter. Den jemenittiske kvinnelige journalisten Wojoud Mejalli gir en oversikt over Jemens historie og skildrer kvinnenes situasjon både før, under og etter opprøret. Den tidligere israelske offiseren David Zonsheine beskriver hvilke konsekvenser Den arabiske våren har og kan ha for den isrraelske befolkningen.

Bjørnsonprisen deles ut hvert år av Bjørnstjerne Bjørnson-Akademiet til personer som i nasjonal eller internasjonal sammenheng har gjort en vesentlig innsats innenfor Akademiets ansvarsområde som er å arbeide for å fremme litteratur og menneskeverd og for å fremme samtaler og bygge broer mellom ulike folk og kulturer.

Av Anne Stovner
Publisert 14. nov. 2012 10:40 - Sist endret 24. mai 2019 17:22